Турбівська селищна громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ОГОЛОШЕННЯ!!!

Дата: 28.08.2023 17:27
Кількість переглядів: 161

ОГОЛОШЕННЯ!
Про проведення публічного громадського обговорення проєкту рішення Турбівської селищної ради «Про перепрофілювання Комунального закладу «Брицька гімназія Турбівської селищної ради Вінницького району Вінницької області» у Комунальний заклад «Брицька початкова школа Турбівської селищної ради Вінницького району Вінницької  області».

Фото без опису

1. Найменування організатора громадського обговорення: Турбівська селищна рада.

2. Ініціатор громадського обговорення: робоча група з питань оптимізації мережі закладів освіти Турбівської селищної територіальної громади

3. Мета громадського обговорення: врахування думки жителів села Брицьке щодо перепрофілювання Комунального закладу «Брицька гімназія Турбівської селищної ради Вінницького району Вінницької області» у Комунальний заклад «Брицька початкова школа Турбівської селищної ради Вінницького району Вінницької  області».

Відповідно до законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про освіту» та «Про повну загальну середню освіту» рішення про утворення, реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу) закладу загальної середньої освіти приймає його засновник (засновники).

Мережа закладів загальної середньої освіти формується відповідно до законодавства з урахуванням соціально-економічної та демографічної ситуації, а також відповідно до культурно-освітніх та інших потреб територіальної громади.

Рішення про утворення комунальних початкових шкіл, гімназій як окремих юридичних осіб, їх реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу), приймають районні, міські, сільські, селищні ради.

Реорганізація і ліквідація закладів загальної середньої освіти у сільській місцевості допускаються лише після громадського обговорення проєкту відповідного рішення засновника.

Пропозиції щодо модернізації мережі закладів освіти Турбівської селищної територіальної громади у 2023 році сформовано на основі аналізу стану наявної мережі, визначення її ефективності, соціальної та економічної доцільності, демографічної ситуації з прогнозуванням дитячого контингенту на наступні роки та виходячи з необхідності дотримання вимог економічної доцільності та ефективності функціонування закладів освіти у громаді, зменшення частки витрат на заробітну плату та оплату комунальних послуг у нормативі фінансової забезпеченості, а також забезпечення раціональної концентрації та ефективного використання матеріальних, фінансових, кадрових ресурсів громади тощо.

Заходи з оптимізації (перепрофілювання Комунального закладу «Брицька гімназія Турбівської селищної ради Вінницького району Вінницької області» у Комунальний заклад «Брицька початкова школа Турбівської селищної ради Вінницького району Вінницької області») планується провести з метою створення єдиного освітнього простору, раціонального та ефективного використання наявних ресурсів, їх спрямування на задоволення освітніх потреб учнів.

Вартість утримання одного учня в Комунальному закладі «Брицька гімназія Турбівської селищної ради» у 2022 році та в І півріччі 2023 році становила 54 625 грн. на рік.  Кількість учнів на одного вчителя складає 4 дитини.

У закладі є класи, учні яких навчаються за індивідуальною формою.

Контингент учнів у перспективі на 5  років та наявне матеріально- технічне забезпечення  не дає можливості планувати на базі закладу діяльність гімназії.

Завдання школи, насамперед, – давати дітям якісні знання. Уже потім це місце працевлаштування вчителів. Школа  це установа, яка фінансується з державного бюджету і повинна забезпечувати всіх дітей освітою на рівні Державного стандарту. І тут вирішальною є роль вчителя, його системна робота над підготовкою до уроків, використання на уроках проблемних і дослідницьких методів навчання, перехід від процесу наповнення учнів знаннями до процесу усвідомленого здобуття ними необхідних навичок для вирішення проблемних ситуацій, що в кінцевому підсумку й буде формуванням компетентностей.

Тож, ті батьки, які турбуються за майбутнє своїх дітей та прагнуть забезпечити їх успішне майбутнє, надають можливість навчатися в закладах освіти, де впевнені, що їх діти зможуть здобути якісні знання.

Наголошуємо, що першочерговою метою перепрофілювання школи є  підвищення якості освітніх послуг,  збільшення можливостей для дітей.

 Після перепрофілювання Комунального закладу «Брицька гімназія Турбівської селищної ради Вінницького району Вінницької області» у Комунальний заклад «Брицька початкова школа Турбівської селищної ради Вінницького району Вінницької  області» учням закладу буде надана можливість продовжити здобуття загальної середньої освіти у Комунальному закладі «Вахнівська гімназія Турбівської селищної ради Вінницького району  Вінницької області».

Підвезення дітей до вищевказаного закладу освіти буде здійснюватися шкільним автобусом.

Пропозиція Турбівської селищної ради: враховуючи вищевикладене, проаналізувавши перспективну мережу, кадрове забезпечення, матеріально-технічну базу, пропонуємо проєкт рішення міської ради «Про перепрофілювання Комунального закладу «Брицька гімназіяТурбівської селищної ради Вінницького району Вінницької області» у Комунальний заклад «Брицька початкова школаТурбівської селищної ради Вінницького району Вінницької області»:

https://rada.info/upload/users_files/04326230/docs/52876e4b720b276fce6de7cfa1e60648.docx

 

4. Формат проведення громадського обговорення: громадське обговорення буде проходити на базі Комунального закладу «Брицька гімназія Турбівської селищної ради Вінницького району Вінницької області» впродовж 2023 року та І, ІІ кварталів 2024 року за  адресою: вулиця Вишнівського, 7, село Брицьке.

 

  • у письмовій формі за адресою:

вул. Травнева, 4, село Нова Прилука, Вінницький район Вінницька область,22512 (відділ освіти, культури, туризму, молоді та спорту Турбівської селищної ради)

  • електронній формі на електронну адресуturbiv.osvita2021@ukr.net
  •  усній формі на контактний телефон: +38 (098 7445004)

 

До участі в громадському обговоренні запрошуються всі жителі села Брицьке, Конюшівка.

 Усі пропозиції та зауваження подаються виключно із зазначенням прізвища, імені, по батькові та адреси особи, яка їх подає.

 

Увага! Анонімні пропозиції не будуть реєструватись та розглядатись!

 

Строк і спосіб оприлюднення результатів громадського обговорення, узагальнення висловлених в ході проведення громадського обговорення зауважень та пропозицій здійснюється організатором. Оприлюднення результатів громадського обговорення  буде здійснюватися на сайті Турбівської селищної  ради.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь