Турбівська селищна громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Засідання районної міжвідомчої ради з питань сім’ї, соціальної підтримки сімей Захисників та Захисниць, інтеграції внутрішньо переміщених сімей (осіб), гендерної рівності, запобігання домашньому насильству та протидії торгівлі людьми

Дата: 27.04.2023 17:58
Кількість переглядів: 118

Фото без опису

27 квітня 2023 року під головуванням заступника голови районної військової адміністрації Юлії Олійник відбулося засідання районної міжвідомчої ради з питань сім’ї, соціальної підтримки сімей Захисників та Захисниць, інтеграції внутрішньо переміщених сімей (осіб), гендерної рівності, запобігання домашньому насильству та протидії торгівлі людьми.

⠀⠀Запрошено заступників голів територіальних громад Вінницького району, які є координаторами з питань здійснення заходів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі у територіальних громадах району. Від Турбівської громади приймала участь керуючий справами виконавчого комітету Ольга Крещенецька.

⠀⠀Розглянуто питання взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі. Заслухали представників Національної поліції Вінницького району, членів міжвідомчої ради, про вжиття заходів реагування на факти домашнього насильства та насильства за ознакою статі, взаємодію з іншими суб’єктами, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі. Розглянуто питання про надання правової допомоги постраждалим Захисникам та Захисницям, внутрішньо переміщеним особам, які постраждали від домашнього насильства.

⠀⠀Відбувся обмін практичними аспектами координації діяльності у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі у територіальних громадах.

⠀⠀Присутні мали змогу ознайомитися з проєктами по наданню послуг для постраждалих від гендерно зумовленого насильства ГО «Джерело Надії»

⠀⠀Розглянуто питання щодо соціального захисту ветеранів війни та членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України, щодо пільг на житло, соціальної, професійної адаптації, одноразових виплат та компенсацій щодо порядку встановлення статусів таким особам.

⠀⠀Рекомендовано для ефективного виявлення та узгодженого реагування на факти вчинення насильства розробити в громадах алгоритм дій суб’єктів взаємодії, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі відповідно до Постанови КМУ 658 від 22 серпня 2018 р. № 658 «Про затвердження Порядку взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь