Турбівська селищна громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Африканська чума свиней

Дата: 07.02.2024 14:12
Кількість переглядів: 116

Фото без опису

Африканська чума свиней – контагіозна вірусна геморагічна хвороба, якаперебігає гостро, підгостро і хронічно, безсимптомно і характеризується лихоманкою, геморагічним діатезом, діатезом шкіри, некродистрофічними
змінами паренхіматозних органів і високою летальністю, що призводить до значних економічних збитків. Джерелом інфекції є хворі свині та вірусоносії. З організму заражених тварин вірус виділяється з кров’ю, із фекаліями, сечею, секретами слизових оболонок, слиною. Свині заражаються, головним чином при поїданні кормів, зараження також можливе респіраторним шляхом та через пошкоджену шкіру. Основними причинами поширення хвороби є безконтрольне переміщення хворих тварин, сировини і продукції тваринного походження, що містять збудника хвороби.


Збудник АЧС- вірус, що містить ДНК і не становить небезпеки для людини, але трупи загиблих і хворих свиней спалюють. На протязі січня 2024 року виявлені спалахи АЧС у Волинській, Харківській, Полтавській та Київській областях.
Для недопущення АЧС в господарство необхідно утримувати свиней у закритому режимі, при вході в приміщення встановити дезкилимки, мати спецодяг, не приміняти для годівлі свиней боєнські та кухонні відходи без їх термічної обробки. Не допускати в приміщення де утримуються свині сторонніх осіб. Не купувати тварин у невстановлених для цього місцях та без супровідних ветеринарних документах. Не забивати хворих свиней та не переробляти туші захворілих тварин. Для зменшення вірогідності захворювання на АЧС необхідно щорічно проводити щеплення проти класичної чуми свиней. При захворюванні свиней власникам необхідно звернутись до спеціалістів ветеринарної медицини.

Вінницьке районне управління ГУ ДПСС у Вінницькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь