Турбівська селищна громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про обов'язкове укладання договору на вивіз сміття

Дата: 06.11.2023 08:51
Кількість переглядів: 656

Фото без опису

Шановні жителі громади! На сьогодні в Україні проблема смітників – одна з найважливіших і найактуальніших серед проблем забруднення навколишнього середовища.

Щороку в Україні утворюється більше 470 млн тонн промислових та побутових відходів. Населення зменшується, а ось обсяги сміття тільки ростуть: в середньому одна людина продукує 250-300 кілограмів на рік. 93% непотребу вивозять на сміттєзвалища та полігони, більше 2% спалюють, а 4,5% йде на переробку.

У кожному людському помешканні утворюється величезна кількість непотрібних матеріалів та виробів, починаючи від старих газет та журналів, порожніх консервних банок, пляшок, харчових відходів, обгорток та упаковок, закінчуючи битим посудом, зношеним одягом та поламаною побутовою чи офісною технікою…

Викидаючи сміття у не встановлених місцях, люди порушують конституційне право людини на безпечне для життя і здоров'я довкілля.

Стаття 15 Закону «Про відходи» зобов'язує громадян України дотримуватись законодавчих вимог, оплачувати діяльність підприємств, що займаються ліквідацією відходів, виконувати інші обов'язки щодо запобігання забрудненню навколишнього природного середовища відходами.

Також Законом України «Про відходи» визначено обов’язок громадян укладати договори на вивезення відходів та заборону самовільного спалювання чи захоронення відходів.

Стаття 35-1. Вимоги щодо поводження з побутовими відходами.

Поводження з побутовими відходами здійснюється відповідно до державних норм, стандартів і правил.

Власники або наймачі, користувачі, у тому числі орендарі, джерел утворення побутових відходів, земельних ділянок укладають договори з юридичною особою, яка визначена виконавцем послуг на вивезення побутових відходів, здійснюють оплату таких послуг та забезпечують роздільне збирання твердих побутових відходів.

Відсутність договору на вивезення побутових відходів є порушенням Законів «Про відходи», «Про житлово-комунальні послуги», «Про благоустрій населених пунктів» та Правил благоустрою  території Турбівської селищної територіальної громади та тягне за собою адміністративну відповідальність!!!

Також зазначаємо, що з 01.01.2024 року послуги з вивезення сміття на території Турбівської селищної територіальної громади будуть надаватися виключно за умов наявності маркерованої тари (мішків) з логотипом Комунального підприємства «Турбівський  ККП»!!!

Для укладення  договору на вивезення твердих побутових відходів, рекомендуємо терміново звернутися в Комунальне підприємство «Турбівський ККП».

Тел. 0985882948.

Місце знаходження «Турбівський  ККП»: смт Турбів, вул. Миру, 141-А.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь