Турбівська селищна громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Вячеслав Соколовий провів засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування

Дата: 21.06.2023 11:40
Кількість переглядів: 112

Фото без опису

20 червня Вячеслав Соколовий провів розширене засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові обласної Ради. Участь у засіданні взяли заступник начальника обласної військової адміністрації Сергій Здітовецький, секретар Вінницької міської ради Павло Яблонський, перший заступник голови обласної Ради Володимир Кістіон, заступники голови обласної Ради Дмитро Чаленко, Ігор Івасюк та Анатолій Ткач, голови районних рад, сільські, селищні й міські голови, голови постійних комісій обласної Ради та керівники політичних фракцій обласної Ради.

– Сьогодні – 482 день, як Україна героїчно протистоїть воєнному вторгненню росії. Українські воїни мужньо боронять землю, борються з рашистами за міста й села, за вільне життя та демократичні цінності, – сказав голова обласної Ради Вячеслав Соколовий. – В умовах війни багато що змінилося, проте завдання у нас одне. І сьогоднішня зустріч також спрямована на те, щоб об'єднати зусилля, щоб ми ставали сильнішими, знаходили спільні рішення, допомагали одне одному та наближали перемогу.

Секретар Вінницької міської ради Павло Яблонський зауважив, що лінія фронту – не тільки на сході й півдні.

– У кожної громади є свій фронт, тому що ми з вами забезпечуємо життєдіяльність на місцях. І це – велика відповідальність, – наголосив Павло Яблонський.

За словами заступника начальника обласної військової адміністрації Сергія Здітовецького, велику підтримку Україні надають міжнародні партнери.

– Висловлю слова подяки нашим міжнародним партнерам, які з початку повномасштабної агресії росії проти України не залишили нас сам на сам, а надали велику підтримку й допомогли вистояти,– сказав Сергій Здітовецький.

Учасники засідання обговорили економічний розвиток, міжнародне та міжрегіональне співробітництво органів місцевого самоврядування області в умовах воєнного стану.

Заступник голови обласної Ради Дмитро Чаленко поінформував, зокрема, про особливості економічного розвитку Вінниччини в умовах воєнного стану, стратегії збалансованого регіонального розвитку Вінницької області на період до 2027 року, економічне відновлення країни у повоєнний період, капітальні інвестиції та релоковані підприємства.

– Найважливіше для нас – перемога. Та не менш важливим є відновлення та розвиток, – зазначив Дмитро Чаленко. – Економічна стабільність – це запорука сили держави, ЗСУ та наших громад. Ми маємо мислити стратегічно та думати про те, як забезпечити інвестиційну привабливість нашої країни. І це, перш за все, – стратегії розвитку громад. Вінниччина була першою в Україні по прийняттю стратегічних планів. Нині настала пора поновити ці документи, а також інвестиційні плани з урахуванням вимог воєнного часу.

Перед присутніми виступили заступник начальника обласної військової адміністрації Сергій Здітовецький, заступник начальника Головного управління Державної податкової служби у Вінницькій області Олег Мартинюк, заступник Вінницького міського голови Андрій Очеретний, координаторка Програми розвитку ООН у Вінницькій області Анастасія Ланіна, Ямпільський міський голова Сергій Гаджук та Барський міський голова Володимир Саволюк.

Підсумовуючи засідання Координаційної ради, голова обласної Ради Вячеслав Соколовий зазначив, що економіка – це основа і для розв'язання соціальних питань, і для розвитку громад та територій, і для підтримки ЗСУ.

– Крім цього, розвиток економіки, збільшення робочих місць, створення інвестиційно привабливих умов для внутрішніх та зовнішніх інвесторів – це той наступний крок для зайнятості наших військовослужбовців, які повернуться із фронту – наголосив Вячеслав Соколовий. – Що б ми не робили у будь-якій галузі – все потрібно підтвердити фінансовим ресурсом. І децентралізація довела, що наявність фінансового ресурсу може забезпечити розвиток громад. Ми це бачимо. Звісно, війна змінила усі сфери життя. Але навіть у складних умовах громади виконують свої завдання та створюють комфортні умови.

За словами Вячеслава Соколового, одним із пріоритетів діяльності Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, який очолює Володимир Гройсман, є підтримка та розвиток економіки.

– Зокрема, це створення умов для релокованих підприємств та увесь спектр тих питань, вирішення яких допомагає створити зручні умови для діяльності бізнесу, – зазначив голова обласної Ради. – Дякуючи нашим міжнародним партнерам, Україна тримає позиції. Але допомога буде не завжди – маємо працювати й самі. Тилові області мають певний обов’язок, адже завдяки зусиллям наших військових, маємо можливість розвиватися. Тож повинні ці можливості реалізовувати.

На Координаційній раді було ухвалено низку рішень з питань порядку денного.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь