Турбівська селищна громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Діалог в громадах із темою "Сортування сміття"

Дата: 09.06.2023 13:50
Кількість переглядів: 166

Фото без опису

       9 червня  2023 року у Турбівській громаді відбулася діалогова зустріч  на тему «Поводження зі сміттям. Шляхи популяризації сортування сміття у громаді». Під час зустрічі  жительки громади разом із представницями органів  влади обговорили виклики які зараз стоять у громаді щодо популяризації культури сортування сміття та спробували знайти шляхи вирішення.

       В ході обговорення були визначені два напрямки:

  • яких змін потребує законодавча база для регулювання вивозу сміття;
  • як інтегрувати еко напрямок у освітній процес.

       Щодо першого пункту, група визначила дані питання: контроль над підписанням договорів надання послуг з вивезення сміття; необхідність штрафів за недотримання умов договору; додаткові рейди екологічної служби задля перевірки стихійних сміттєзвалищ; вчасне реагування на звернення громадян; облаштування баків та міських вбиралень для громадян; проведення інформаційної кампанії щодо поводження із твердими побутовими відходами; облаштування майданчику для використаної побутової техніки; збільшення кількості техніки для збору та вивозу сміття.

       Щодо еко напрямку у системі освіти виокремили: початок культури сортування починається саме в родині, отож цьому варто приділити більшу увагу; додати більше ігор у дитячих садках саме екологічного спрямування; проведення еко квестів у старшій школі; особистий приклад старших сприятиме актуалізації цього питання серед дітей; необхідність контейнерів сортування сміття у школах та садочках; проведення родинних екологічних заходів; розʼяснення фінансової вигоди сортування, вказівка на пункти прийому вторинної сировини у громаді; заохочення та мотивація дітей призами та грамотами за підтримку чистоти довкілля.

       До сортування сміття у громаді варто підходити комплексно, гуртуватися довкола даної теми. Отож ми запрошуємо вас брати участь у майбутніх обговореннях та ініціювати проєкти які підтримуватимуть культуру поводження з відходами у громаді.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь