Турбівська селищна громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Звіт селищного голови за 2022 рік

Дата: 14.03.2023 16:17
Кількість переглядів: 1303

Слава Україні!

Дорога громадо! Окрім мого звіту за 2022 рік давайте поговоримо як ми змінились за цей рік відколи йде війна у нашій країні і як ми намагались допомогти нашим воїнам в тилу.

Ми пишаємось воїнами, які нас захищають та не можу не згадати всіх тих хто загинув заради нашого майбутнього про наших (сімнадцять) 17 загиблих ГЕРОЇВ: 1. Хижуна Олексія – с. Стара Прилука, 2.Ком’якова Владислава – с. Соболівка, 3. Клоноза Руслана – смт Турбів, 4.Годонюка Вадима – с. Костянтинівка, 5.Давидова Євгена – с. Вахнівка, 6.Жолукевського Олександра – с. Козинці, 7.Магдича Володимира – с. Вахнівка, 8.Гаврищука Сергія – с. Пеньківка, 9.Забузнього Дмитра – смт Турбів, 10.Савенка Валерія – смт Турбів, 11.Росподнюка Миколи – с. Сиваківці, 12.Мітлицького Павла – с. Стара Прилука, 13.Гордєйчук Валентина – с. Приборівка, 14.Кабанюка Віталія – с. Стара Прилука, 15.Островського Богдана – с. Сиваківці, 16.Чернеця Миколу – с. Костянтинівка, 17. Лещука Миколу – с. Костянтинівка.

Варто зосередити увагу, що з моменту повномасштабного вторгнення росії на території України було розроблено графіки чергування (двадцять чотири на сім), де керівний склад ради та працівники цілодобово працювали. У селищній раді знаходились добровольці територіальної оборони, облаштовувались блокпости.   

З початку війни до Турбівської селищної територіальної громади прибуло дві тисячі тридцять сім переселенців, які не з власної волі покинули своє житло, здебільшого ці громадяни були розгублені та не знали порядку своїх дій.

З огляду на це, у громаді їх зустрічали гостинно, усім їм надавалась інформаційно-консультативна та правова допомога, а також здійснювались заходи щодо їх харчування, тимчасового або довгострокового проживання та надання гуманітарної допомоги.

Ворог мав та має на меті нас залякати та зламати. Що робиться у гарячих точках нашої країни? Особисто я разом із керівним складом ради та деякими депутатами відвідали Схід та Південь нашої країни з метою надати можливу допомогу, і ми бачили на власні очі, що після себе залишає ворог. 

Що робиться з об’єктами критичної інфраструктури у галузі енергетики? Хто б міг подумати рік тому, що ми будемо так жити. Подача електроенергії по графіку, але закликаю бути стійкими і пам’ятати, що нашим воїнам набагато важче на передовій.

Завдяки спільним зусиллям громадських організацій та нами закуплено 18 генераторів на дошкільні навчальні заклади, шкільні та медичні установи.  

Враховуючи ймовірність настання «блекауту», у зв’язку з масовими атаками об’єктів енергетичної інфраструктури України, з метою забезпечення оперативного реагування на надзвичайні ситуації, надання допомоги населенню у разі критичних проблем з енергетикою та опаленням, недопущення випадків переохолодження, загибелі і травмування людей у період низьких температур протягом зимового періоду 2022-2023 років, на території громади створений та функціонує «Пункт незламності» по вулиці Миру, 68.

Впродовж 2022 року в громаді проводилась робота направлена на створення фонду захисних споруд цивільного захисту, які можуть бути використані населенням для укриття під час надзвичайних ситуацій, воєнних дій чи терористичних актів.

Станом на перше січня 2023 року в Турбівській селищній територіальній громаді функціонують та використовуються за призначенням два  протирадіаційних та сімнадцять найпростіших укриттів.

У разі можливих бойових дій на території громади розроблено План проведення евакуаційних заходів, визначено кількість населення, яке підлягає евакуації, проведено розрахунки автомобільного транспорту, приватної техніки, що буде залучено до проведення евакуації населення, утворені збірні пункти евакуації та призначені начальники цих пунктів. З Вінницькою районною військовою адміністрацією взаємоузгоджений план приймання, розміщення, забезпечення і захист евакуйованого населення на території Могилів-Подільського району Вінницької області.

З метою організації радіаційного та хімічного спостереження на території громади, своєчасного виявлення радіаційного і хімічного забруднення в умовах воєнного стану на базі комунальної установи «Турбівська місцева пожежна охорона Турбівської селищної ради Вінницького району Вінницької області» створено пост радіаційного та хімічного спостереження, який обладнаний необхідними приладами та засобами.

Цей рік без фермера в умовах воєнного стану був би не можливим! Тому слід нагадати що з початком війни фермери зібрали необхідну кількість коштів. Ці кошти частково були витрачені на бензин для військових, на бензин на коктейлі, на утримання територіальної оборони, оснащення військових, придбання медикаментів, витрати на матеріали для пошиття бронежилетів, рюкзаків, карематів, інвентар для потреб місцевої оборони, ремонти авто для військових, на придбання тепловізорів, на харчування військових. 

За кошти виключно усіх працівників органів місцевого самоврядування було придбано автомобіль  Мерседес Бенз ЕМЕЛЬ.

У Турбівській громаді створена громадська організація «Молодіжний рух Турбівської територіальної громади», якою було зібрано сорок сім тисяч двісті сімдесят вісім гривень. Причому вкладались жителі громади від малого до великого, що надзвичайно приємно, що діти так патріотично налаштовані продавали солодощі та вироби зроблені власноруч та приносили кошти щоб допомогти військовим. Лише можна подякувати за патріотичне виховання дітей та за їхнє добре велике серце. 

Було відкрито поліцейську станцію Відділення Поліції №4 завдяки фінансовій допомозі меценатів нашої громади (Олександру Хараберюшу, Василю Корнійчуку, Юрію Повху та Анатолію Рудику).

Було написано та подано на розгляд десять проєктів:
Два проєкти стали переможцями (Сучасний багатофункціональний спортивний майданчик два і нуль,  Допоможи врятувати! Обладнання для КНП «Турбівська селищна лікарня) та через початок війни, фінансування проєктів на даний час призупинено.

Також була проведена робота з надання дотації жителям громади на утримання великої рогатої худоби та земельних ділянок. Де більше ста осіб отримали дотацію на загальну суму близько одного мільйону гривень.

Двадцять четвертого лютого у пожежній частині було введено посилене чергування особового складу та керівника у звязку із вторгненням росії в Україну. Двадцять шостого лютого було встановлено систему оповіщення для безпеки населення, відповідальними особами якої є начальники варти.

За період дві тисячі двадцять другого року 2022 року  пожежною частиною було здійснено дев’яносто два виїзди на пожежі різного характеру, які ліквідовано.

За цей рік для пожежної частини встановлено твердопаливний котел, встановлено опалювальну систему, закуплено будівельні матеріали для поточного ремонту частини (кухня, коридори), зроблено автомобільний ремонт та закуплено одяг для особового складу, пожежні рукави.

Слід зауважити що внаслідок російської агресії у с. Нова Прилука відбулась надзвичайна ситуація внаслідок чого були пошкоджені будівлі, слава Богу жертв не має. Велика подяка директору Турбівського Комбінату Комунального підприємства Юрчуку Валерію Анатолійовичу за оперативну відбудову.

З В І Т

про роботу Комунального підприємства «Турбівського комбінату комунальних підприємств» Турбівської селищної ради Вінницького району Вінницької області за 2022 рік

 

Це чи найважливіший напрямок роботи, який оцінюється громадянами нашої громади, який потребує модернізації та постійної клопіткої роботи.

Протягом 2022 року Комунальним підприємством «Турбівський комбінат комунальних підприємств» Турбівської селищної ради виконано роботи:

По благоустрою територіальної громади: вивезення сміття смт. Турбів, с. Стара Прилука, с. Нова Прилука, с. Костянтинівка, с. Біла, с. Шендерівка, с. Чупринівка, с. Петрівка, с. Мала Біла, с. Козинці, с. Коханівка, с. Кобильня, с. Пеньківка, с. Вахнівка, с. Брицьке, с. Сиваківці, с. Соболівка, с. Приборівка, с. Косаківка; ліквідація стихійних сміттєзвалищ; підчистка дерев по вулицях ОТГ та ліквідація аварійних дерев; утримання кладовищ в належному стані (розчистка та косіння трави).

Зрізання та порізка сухостоїв, хмизу, які перероблялися на щепу.

Зібрано та вивезено три тисячі триста метрів кубічних сміття із селищ територіальної громади.

Виконані роботи по грейдеруванню та підсипці відсівом вулиць смт. Турбів; с. Приборівка, частково с. Сиваківці, с. Коханівка, с. Кобильня, с. Козинці, с. Пеньківка

Ремонт музичної школи, ремонт приміщення комунального господарства, перекриття даху на дільниці водовідведення каналізаційно-насосній станції.

Заключення договорів із населенням по збору та вивезенню ТПВ – одна тисяча шістсот сорок один  із дві тисячі п’ятсот двадцять однією особою, СПД та підприємства в кількості п’ятдесят чотири договори.

Придбано коси для викошування бур'янів по селах територіальної громади та бензопили для порізки дерев.

Переміщення та ремонт зупинок с. Нова Прилука.

Приведення клумб в належний стан (придбання, посадка, прополка та поливання квітів).

Установка та монтаж лавочок на територіях загального користування.

1). Реконструкція свердловини номер одна тисяча сімсот дванадцять с. Сиваківці (чистка насосу, заміна труби в свердловині, заміна та налаштування частотного перетворювача);

2). с. Кобильня - заміна насосу на свердловині номер одна тисяча сімсот шістдесят дев’ять, перепрограмування частотного перетворювача;

3). с. Пеньківка - заміна насосу на свердловині номер одна тисяча сто сорок, заміна частотного перетворювача;

4). с. Коханівка - заміна насосу на свердловині номер шістсот сімнадцять;

5). с. Журава - свердловина номер нуль дванадцять, заміна датчика тиску, перепрограмування частотного перетворювача;

6). с. Вахнівка - свердловина номер одна тисяча двісті двадцять один - встановлення електроконтактного манометру, програмування блоку управління «Каскад»;

Свердловина номер нуль шістдесят дев’ять - заміна крана на свердловині, заміна ресивера;

Свердловина номер одна тисяча сімсот сорок сім - заміна насосу, заміна датчика тиску, перепрограмування частотного перетворювача, заміна тросу;

7). с. Чупринівка - свердловина номер п’ятсот сорок дев’ять заміна насосу, перепрограмування частотного перетворювача;

8). с. Костянтинівка - ремонтні роботи на свердловині б/н, заміна зворотного клапану, відвід (коліно) напірної труби;

9). с. Нова Прилука свердловина  номер два- заміна ніпеля та згону американки на напірній трубі;

свердловина номер один - заміна ніпеля на напірній трубі, було проведено з'єднання двох свердловин в єдину систему, ліквідовано дві аварії на центральній мережі;

10). с. Козинці - свердловина номер сімдесят дев’ять дріб тринадцять перепрограмування частотного перетворювача;

11). смт. Турбів

Свердловина дві тисячі шістнадцять - заміна насосу, встановлення ресиверу, заміна запірної арматури на водогоні;

Свердловина вісімсот вісімнадцять - заміна насосу, встановлення ресиверу, заміна електроконтактного манометра, ремонт башти Рожновського, були проведені зварювальні роботи

Свердловина дві тисячі чотириста сімдесят - заміна насосу, заміна блоку управління «Каскад» з подальшим налаштуванням.

Водозабір - заміна запірної арматури.

Ремонт насосу другого підйому, чистка резервуару чистої води.

КНС - заміна запірної арматури, ремонт двох насосів, встановлення нового насоса, реконструкція блоку електроуправління.

Були проведені ремонтні роботи десяти насосів для артезіанських свердловин, ліквідовано аварії на водогоні по вулицях Миру, Паркова, Кар'єрна, Водоп'янова, Молодіжна, Корольова, Зарічна, реконструкція приміщення станції підвищення тиску в КЗ ЗДО номер один «Ромашка».

Реконструкція водогону у відділку поліції та Турбівському будинку культури.

Прочистка каналізаційної мережі по вулицях Миру, Галицьких Стрільців, Примирення, реконструкція каналізаційних колодязів по вулиці Галицьких Стрільців.

Виготовлення залізобетонних кришок та їх подальше встановлення на водопровідні та каналізаційні колодязі.

Щомісячний відбір аналізів якості питної води з усіх свердловин та водогону, квартальний відбір аналізів стоків.

Виготовлення ремонтних хомутів.

Виготовлення та встановлення табличок з вказівками та місця знаходження пожежних гідрантів.

Реконструкція каналізаційної мережі до приміщення музичної школи.

Придбана техніка для виконання робіт на комунальному підприємстві:

- трактор LOVOL п’ятсот чотири з фронтальним навантажувачем;

- переданий трактор Т-сорок  для перевезення побутових відходів;

- переданий автомобіль УАЗ тридцять дев’ять шістдесят два для перевезення працівників підприємства;

- переданий відвал для снігу;

- ремонт автомобіля ГАЗ триста тридцять сімдесят сім сміттєвоз, електрозварювальні роботи, фарбування та капітальний ремонт двигуна;

- ремонт автомобіля ГАЗ тридцять три нуль сім автовишка, електрозварювальні роботи, фарбування обладнання, капітальний ремонт двигуна;

- ремонт автомобіля ГАЗ п’ятдесят три дев’ятнадцять, електрозварювальні роботи кузова, фарбування, капітальний ремонт двигуна;

- переобладнаний автомобіль ГАЗ п’ятдесят три дев’ятнадцять (цистерна) під газобалонне обладнання, що дало істотну економію палива;

- відремонтована гідравлічна система трактора ЮМЗ, екскаватор;

- відремонтований відвал для снігу і встановлений на трактор ЮМЗ;

- придбані шини п’ятсот вісім дріб двісті сорок, в кількості шість штук для автомобілів (заміна шин);

- відремонтовано деревоподрібнюючу машину ДР шістсот шістдесят;

- відремонтований тракторний причіп, проведено електрозварювальні роботи та фарбування;

- ремонт гідроциліндрів повороту екскаватора

- ремонт трактора Білорус триста двадцять і чотири, заміна болтів рами трактора;

- ремонт обладнання сміттєвоза автомобіля ГАЗ тридцять три нуль сім, проведено електрозварювальні роботи, а саме посилення пластинами пресуючої плити.

Також були встановлені склозупинки та баки для сміття.

Управління соціального захисту населення

 та охорони здоров’я Турбівської селищної ради

 за 2022 рік під час воєнного стану

 

2022 рік приніс виклики, які ніхто не очікував, вважалося, що страшніше пандемії коронавірусу немає. Проте, повномасштабне вторгнення росії на територію України вплинуло, як на громадянське суспільство, так і на умови діяльності Турбівської селищної ради, її управлінь та відділів.

Разом із тим, часу на паніку не було, тому з перших днів включились в роботу працівники Управління соціального захисту населення та охорони здоров’я  та взяли на себе відповідальність допомогти в оформлені Е – допомоги пенсіонерам, громадянам похилого віку та особам з інвалідністю, а також іншим категоріям населення громади, що масово зверталися за допомогою. Таку допомогу надано близько півтори тисячам мешканців нашої селищної територіальної громади.

Окрім того, було організовано надання допомоги від Міжнародних організацій ВПО, що проживали у громаді. 

Аналізуючи даний блок питання, цифри за якими стоять наші громадяни свідчать, що у Турбівській громаді з людьми проводилась робота, люди не залишались поза увагою у цей непростий час, а тому у громаді стан суспільної свідомості у це непростий час була задовільною.

Приємною подією в громаді відбулося вручення, в урочистій обстановці, державної нагороди – почесного звання «Мати-героїня», присвоєного Указом Президента України від чотирнадцятого грудня 2021 року (номер шістсот шістдесят п’ять дріб дві тисячі двадцять один ПОСТОВІТЮК Жанні Василівні, багатодітній матері п’ятьох дітей, мешканці с. Нова Прилука. Ця подія відбувалася у травні 2022 року з нагоди Дня матері.   

    

Разом із тим, Управління упродовж року працювало із пільговими категоріями наших громадян, особливу увагу приділяли дітям з багатодітних родин захисників, ВПО, дітям сиротам, дітям позбавлених батьківського піклування, сім’ям опікунів, одиноким громадянам літнього віку та іншим вразливим категоріям населення. З цими категоріями проводилися заходи, відвідування, вручення подарунків, продуктових наборів, засобів гігієни, надавалась допомога в оформлені документів на соціальні виплати.

З огляду на те, що війна негативно вплинула на внутрішній емоційний стан цих людей, зокрема дітей, на їхнє самопочуття ці заходи  полегшили адаптацію, як дорослих так і дітей, допомогли бути почутими та огорнутими турботою. Всі ці заходи проводилися за участю громадської організації «Добро немає кордонів», «Друзі України», «Ворлд Централ Кітчен» та інших благодійних організацій.

Проте поряд із цими напрямками роботи, з огляду на те, що з початку повномасштабної війни росії з Україною тисячам громадян, що проживають у Турбівській громаді - це ВПО, захисники і захисниці, що стали на захист нашої України і їхні родини, малозабезпечені громадяни, що опинились у скрутному становищі - потрібна була допомога тому почали оперативно організовувати їх соціальний захист аби стабілізувати, відповідно до повноважень, соціальну напругу викликану війною, а також мали за обов’язок утримати усі напрямки роботи – повноваження, що покладені на селищну раду, зокрема надання соціальних послуг адміністративних та базових, а також забезпечувати реалізацію заходів місцевих програм для родин захисників і захисниць та цивільного населення громади.

Виконання заходів місцевих програм

Для забезпечення надання додаткових соціальних гарантій усім вище переліченим категоріям громадян Турбівської територіальної громади, Управління спільно із соціальними партнерами у 2022 році забезпечувало виконання заходів місцевих Програм на які з місцевого бюджету спрямовано – чотири мільйони стошістдесят сім тисяч триста п’ятдесят чотири гривні, це зокрема Програми:

  • «Соціальна підтримка сімей загиблих учасників антитерористичної операції, військовослужбовців і поранених учасників АТО та ООС, вшанування пам’яті загиблих на 2022-2024 роки», виділено та використано – триста тридцять одна тисяча двісті двадцять дві гривні;
  • «Соціальна підтримка окремих категорій населення на 2022-2024 роки», виділено та використано –двісті двадцять тисяч дев’ятсот гривень;

-      «Розвиток соціальних послуг на 2022-2024 роки», виділено та використано триста десять тисяч триста сімнадцять гривень;

- «Фінансове забезпечення компенсації пільгового проїзду окремих категорій громадян та інших передбачених законодавством пільг на 2022-2024 роки», виділено та використано – сорок чотири тисячі триста шістдесят шість гривень;

-   «Соціальний захист воїнів-інтернаціоналістів та членів їх сімей на 2022-2024 роки», виділено та використано – двадцять тисяч шістсот гривень;

- «Ветеран» на 2021-2024 роки, заходи цієї Програми здійснювалися за рахунок інших джерел не заборонених законодавством;

«Соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи на 2021-2023 роки, заходи цієї Програми здійснювалися за рахунок інших джерел не заборонених законодавством;

- «Надання підтримки внутрішньо переміщеним та/або евакуйованим особам, у тимчасових пунктах проживання та місцях тимчасового перебування Турбівської селищної ради, у зв’язку із введенням воєнного стану» на 2022 рік, заходи цієї Програми здійснювалися за рахунок інших джерел не заборонених законодавством;

- «Розвиток первинної медико-санітарної допомоги Турбівської громади та забезпечення охорони здоров’я населення громади на 2022-2024 роки», виділено та використано – один мільйон шістсот двадцять тисяч триста п’ятдесят вісім гривень;

- «Фінансова підтримка КНП «Турбівська селищна лікарня Турбівської селищної ради» на 2022-2024 роки, виділено та використано один мільйон шістсот дев’ятнадцять тисяч п’ятсот дев’яносто одна гривня.

З огляду на це, на виконання вищезазначених місцевих програм, відділом соціальних програм та охорони здоров’я Управління надало одну тисячу триста шістнадцять послуг.

Цими послугами охоплено шістсот п’ятдесят вісім мешканців громади, які отримали адресну матеріальну допомогу. Крім того, здійснено заходи спрямовані на вшанування громадян Турбівської селищної ради та надання їм інших послуг соціального характеру в сумі шістсот шістдесят дві тисячі чотириста сорок чотири гривні, як видно зі слайду.

Виконання місцевих програм соціального напрямку дало змогу чітко продемонструвати ефективність використання коштів місцевого бюджету, співвідношення досягнутих результатів та витрачених коштів, тривалість виконання Програм, їх необхідність та відповідність визначеній меті.

Крім того, відділом з питань соціальної підтримки населення Управління у 2022 році під час воєнного стану надано мешканцям громади близько п’ять тисяч сімдесят дев’ять адміністративних соціальних послуг.

Станом на тридцять перше грудня 2022 р. кількість домогосподарств на території громади:

  • яким призначено житлову субсидію становить одна тисяча дев’ятсот сімнадцять, це становить  двадцять один відсоток від загальної кількості домогосподарств;
  • субсидію на житлово-комунальні послуги отримали одна тисяча шістсот двадцять два  домогосподарства, субсидію на тверде паливо і скраплений газ – двісті дев’яноста п’ять домогосподарств.
  • Кількість домогосподарств, які підлягали автоматичному перепризначенню на неопалювальний та опалювальний період – одна тисяча чотириста сім   .

 Усі хто мав наміри, а це одна тисяча шістсот сорок одна ВПО, що залишилися проживати у громаді звернулися до Управління та КУ «Центр надання соціальних послуг Турбівської селищної ради» (далі - Центр) для отримання соціальної підтримки, до медичних закладів для надання медичних послуг.

Спеціалісти Управління працювали у нічний час, оскільки дана Програма працювала лише в ночі, у день приймали документи, в тому числі і від ВПО, а в ночі їх опрацьовували, передавали на призначення, в окремих випадках і самі призначали соціальні допомоги для ВПО (сімсот дев’яноста дві справи) і після цього передавали  до районного управління, тобто робили й нині робимо усе від нас залежне, аби наші громадяни, як і громада у якій ми працюємо, справилася з непростими викликами і громада продовжувала розвиватись та її мешканці  були соціально захищеними.

Позитивним фактом у цій роботі стало те, що Управління оперативно розробило місцеву Програму «Надання підтримки внутрішньо переміщеним та/або евакуйованим особам, у тимчасових пунктах проживання та місцях тимчасового перебування Турбівської селищної ради, у зв’язку із введенням воєнного стану» на 2022 рік, та забезпечило спільно із Радою та соціальними партнерами виконання цієї Програми без використання коштів місцевого бюджету та вживали дієві заходи.

Важливим фактором стало і те, що фахівцями Центру створено у вайбері групу з ВПО, де повідомлялося про можливість отримання гуманітарної та психологічної, а також іншої допомоги, яку потребували ВПО, і тим самим забезпечувався постійний контакт – взаємозв’язок з цією категорією населення та можливість реагувати на запити та потреби наших ВПО і вчасно їм допомогти.

Усім – одна тисяча шістсот сорок одній особі встановлено статус ВПО та видано довідки про встановлення статусу. Крім того, забезпечено приймання від  тисячі п’ятсот дев’яносто двох  внутрішньо переміщених осіб документів, їх реєстрацію та передачу до районного управління для призначення соціальної допомоги на проживання, яку у громаді на кінець звітного періоду отримує шістсот шістдесят двоє ВПО, що проживають по даний час. В тому числі допомогу на проживання отримують двадцять три ВПО, які на кінець звітного періоду проживають у КНП «Турбівська селищна лікарня». Варто зазначити, що робота проведена головним лікарем цього медичного закладу, працівниками Управління та Центру досить клопітка та вагома, адже усі ці громадяни похилого віку, з інвалідністю і потребують особливого догляду.

У цей складний час, фахівці управління соціального захисту та охорони здоров’я не обмежились роботою відповідно до посадових обов’язків, а спільно з працівниками Центру, узагальнювали потреби ВПО щодо продуктів харчування, одягу, засобів гігієни, необхідних для вжитку речей першої необхідності та вже спочатку лютого 2022 року було зрозуміло, що потрібно паралельно працювати – проводити перемовини, готувати листи прохання до  волонтерів, благодійних та громадських і релігійних організацій, інших соціальних партнерів щодо забезпечення близько триста двадцяти родин ВПО, у яких проживало шістнадцять багатодітних сімей, тридцять дві особи з інвалідністю, чотириста дві дитини в першу чергу продуктами харчування, одягом та всім необхідним для проживання. Такої допомоги потребували і наші мешканці.

Саме відкритість та довіра до нашої громади стали головним чинником залучення до надання благодійної гуманітарної допомоги таких благодійних організацій: «ВОСТОК-SOS», «Ворлд Централ Кітчен», «Лікарі без кордонів», Громадський Центр «Пролісок», «Карітас Липовець»,  Міжнародна гуманітарна організація «Мадейра», «Друзі України», «Добро немає кордонів», Вісь м. Вінниця, «Право на захист», Міжнародний Комітет Порятунку (IRC) та іншими Міжнародними і благодійними організаціями.

Знайомство з багатьма донорами та благодійними організаціями, які в подальшому стали надавати допомогу для наших ВПО та мешканців, в основному відбулося через соціальні мережі, де вони мали можливість відслідковувати нашу діяльність з координації збору допомоги та прозорості її використання.

Так, завдяки цій проведеній колосальній роботі у 2022 році видано для ВПО та наших мешканців близько тридцять сім тонн гуманітарної допомоги, в тому числі: продуктових наборів – двадцять шість тонн, гігієнічних наборів – чотири тонни, одягу – одна тонна, посуд, ковдри, матраци – п’ять тонн та інше – шістсот кілограм. Крім того, медичні заклади громади отримали  - два УЗД апарати та приставку до апарату, холодильники, морозильну камеру, сушильні машини, крісла – колісні для осіб з інвалідністю, функціональні ліжка, медичний одяг, ліки, засоби гігієни, продукти харчування та інші засоби.  

З огляду на це, робота проведена «соціальщиками», була досить потужною і об’ємною.

      Вкрай важливим напрямком роботи залишається надання соціальних послуг у громаді особливо у період воєнного стану.

Управління спільно із Центром здійснювало заходи у сфері надання базових соціальних послуг особам/сім’ям, які перебували у складних життєвих обставинах або мали найвищий ризик потраплянні в такі обставини відповідно до їх індивідуальних потреб.

У 2022 році Управлінням прийнято сто сорок рішень щодо надання соціальних послуг, сформовано особові справи на усіх отримувачів послуг та передано до Центру для надання фахівцями Центру послуг тим, хто їх потребував.

 

 

Види базових соціальних послуг

(прийнято рішень)

Всього

осіб

Всього:

140

Догляд вдома

26

Соціальний супровід сімей/осіб , які перебувають у складних життєвих обставинах

31

Консультування

27

Про припинення рішення

84

 

На виплату компенсації фізичним особам, які надавали соціальні послуги спрямовано з місцевого бюджету триста десять тисяч триста сімнадцять гривень.

Разом із тим, забезпечено розгляд документів та проведення їх юридичної експертизи щодо відповідності нормам законодавства семи громадян, які звернулися до опікунської ради при виконавчому комітеті Турбівської селищної ради з окремих питань життєзабезпечення їх підопічних.

У 2022 році проведено сім засідань опікунської ради та видано сім рішень про доцільність призначення опікуном.

Узагальнюючи вищевикладене, працівниками Управління та Центру, надано всього соціальних послуг – сім тисяч шістнадцять.

          В тому числі:

  •  адміністративних соціальних –п’ять тисяч сімдесят дев’ять ;
  • базових соціальних – шістсот двадцять один;
  • інших  послуг – одна тисяча триста шістнадцять.

Цими послугами скористалися близько сорок один відсоток населення громади.

Щира подяка за клопітку, об’ємну та фахову працю керівнику управління соціального захисту населення та охорони здоров’я Лідії Михайлівні Тітенко та директору комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» Лизогуб Галині Вікторівні, Вам та Вашим очолюваним колективам. А найголовніше дякую за добросердечність, чуйність та сердечність проявлені до жителів громади та до внутрішньо переміщених осіб.    

 

ЗВІТ

про роботу Комунального некомерційного підприємства «Турбівський селищний центр первинної медико – санітарної допомоги Турбівської селищної ради Вінницького району Вінницької області» за 2022 рік

Підприємство створено на базі майна, що перебуває у комунальній власності Турбівської територіальної громади.

Чисельність КНП складає п’ятдесят три зайнятих штатних одиниць: чотири особи управлінського персоналу, дев’ять лікарів ЗПСМ (із них двоє у декретній відпустці), двадцять осіб середнього персоналу ( із них двоє у декретній відпустці), десять осіб молодшого персоналу, шість фельдшерів, четверо водіїв.

 До складу підприємства входить: три амбулаторії - Турбівська, Козинецька, Вахнівська; десять фельдшерських пунктів - с. Приборівка, с. Нова Прилука, с. Стара Прилука, с. Костянтинівка, с. Брицьке, с. Кобильня, с. Косаківка, с. Соболівка, с. Сиваківці, с. Біла; 2 пункти здоров’я  - с. Чупринівка та с. Шендерівка.

Тринадцятого травня 2021 року відповідно до наказу номер дев’ятсот дев’ятнадцять МОЗ України заклад отримав ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики.

Восьмого лютого 2022 року було поновлено договір з НСЗУ  про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій Договір № 000-АН16-М000 про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій на 2023 рік.

Станом на тридцять перше грудня 2022 року задекларовано – тринадцять тисяч  сто дев’яносто п’ять осіб, із них дитячого населення дві тисячі чотириста тридцять три, дорослого десять тисяч сімсот шістдесят два.

Кількість відвідувань лікарів:

- в амбулаторіях за 2022 рік - п’ятнадцять тисяч сто вісімдесят вісім  осіб,

- виїзди на дім у 2022 році - три тисячі триста вісімдесят шість.

Кількість відвідувань фельдшерами: у 2022 році склало – сім тисяч триста двадцять вісім, у 2021 – вісім тисяч дев’ятсот п’ятдесят два.

У комунальному закладі лікарями виконано у 2022 році – тридцять дев’ять амбулаторних операцій.

Станом на дев’ятнадцяте січня 2022 року закладом укладено новий договір за програмою медичних гарантій на 2022 рік. Також укладено два додаткових пакети  номер тридцять шість «Вакцинація» та номер сорок один «Туберкульоз».

Відповідно до рішення номер вісім дріб тридцять один - дві тисячі дев’яносто дев’ять 31 сесії 8 скликання від двадцять другого грудня 2022 року про внесення змін до Програми «Розвитку первинної медико – санітарної допомоги Турбівської громади та забезпечення охорони здоров’я  громади на 2022 – 2024 роки»  виділено коштів з місцевого бюджету на загальну суму один мільйон сімсот тисяч триста п’ятдесят сім гривень.

 В цій програмі  передбачено фінансові потреби підприємства, зокрема на реалізацію Постанови КМУ номер одна тисяча триста три від сімнадцятого серпня 1998 року, лікування та забезпечення харчування дітей з рідкісними захворюваннями,

 заходи, щодо забезпечення безперебійного постачання світла, газу, твердого палива та інших комунальних послуг закладу,

заходи по забезпеченню доступності підрозділів осіб з обмеженими можливостями, поліпшення умов надання первинної медичної допомоги населенню Турбівської громади.

    Завдяки спільним зусиллям та допомозі депутатів, спонсорів, меценатів та жителів громади було виконано ряд поточних ремонтів та покращено робочий процес:

  1. АЗПСМ смт. Турбів – замінено п’ять дверей відповідно до вимог доступності, проведено поточний ремонт у трьох кабінетах (внутрішньої вбиральні, бухгалтерії, головної медичної сестри); Закуплено: один – генератор у Турбівську АЗПСМ, два ноутбуки; два системні блоки до комп’ютерів, два принтера, вісім бактерицидних ламп, п’ять апаратів для вимірювання цукру крові (глюкометри), десять тонометрів, десять стетофонендоскопів, п’ять письмових столів, два пенали для паперів.
  2. АЗПСМ с. Вахнівка – проведено заміну на енергозберігаючі: вікно та двері по вимогах доступності, виконано поточний  ремонт у кабінеті денного стаціонару;
  3. ФП Брицьке – виконано поточний ремонт приміщення будівлі на виконання умов доступності.

 Фінансування із місцевого бюджету  у 2022 році

Надійшло коштів за  період  січень – грудень в сумі  один мільйон сімсот тисяч триста п’ятдесят сім гривень:

        Поточні видатки: 

  • Оплата праці -    п’ятсот сорок дві тисячі гривень.
  • Придбання медичного обладнання (стетоскопи, тонометри, бактерицидні лампи, глюкометри) – тридцять п’ять тисяч вісімсот п’ятдесят п’ять гривень.  
  • Медикаменти для невідкладної допомоги, швидкі тести (на Віл, тропоніни, вірусні гепатити)  - сорок дві тисячі сімсот чотири гривні.
  • Придбання офісних меблів, комп’ютерної техніки (ноутбуки, системні блоки) – сто три тисячі сімсот п’ятнадцять гривень.
  • Оплата  комунальних послуг (споживання світло, газ, водопостачання, утилізація побутових відходів)  - п’ятсот двадцять п’ять тисяч п’ятсот тридцять три гривні.
  • Відшкодування ліків для  населення згідно постанови КМУ номер одна тисяча триста три – триста сімдесят тисяч п’ятсот п’ятдесят гривень.

Капітальні видатки:

  • Придбання генератора – вісімдесят тисяч гривень.

Фінансування із Національної Служби Здоров’я України 2022 року надійшло коштів за період січень -  грудень  в сумі дев’ять мільйонів сімсот вісімдесят шість тисяч тридцять сім гривень.

         Видатки:

  • Оплата праці - вісім мільйонів вісімсот десять тисяч  п’ятсот п’ятдесят сім гривень.
  • Придбання бензину, медичні матраси, автомобільна  зимова-літня шини,  офісна техніка (принтери),  електротовари , канцтовари, миючі засоби, хімічна продукція – двісті сімдесят вісім тисяч сімсот сорок гривень.
  • Медикаменти для невідкладної допомоги, лабораторні реактиви, тест- смужки до глюкометрів,  засоби особистої гігієни,  дезінфікуючі засоби -   сто п’ятдесят одна тисяча п’ятсот двадцять три гривні.
  • Придбання будівельних  матеріалів для проведення поточних ремонтів

(вапно, фарби, лаки, металопластикова конструкція, конструкційний матеріал, плити підвісної стелі, керамічна плитка, цемент, клеючі суміші, шпаклівка, різна арматура ) - двісті тридцять три тисячі сімсот гривень.

  • Оплата послуг (дератизація приміщень, технічне обслуговування програмного забезпечення, вогнегасників,  офісної техніки,  газових котлів, автомобілів,  провірка  газових систем, ремонт медичного обладнання,  послуги інтернету, утилізація медичних відходів, страхування автомобілів, водії, медичного персоналу, )  -  сто сімдесят дві тисячі п’ятсот п'ятнадцять гривень.

Також щира подяка директору комунального некомерційного підприємства «Турбівський селищний центр первинної медико-санітарної допомоги»  Мороз Людмилі Анатоліївні за проявлену професійність, за налагоджену роботу із пацієнтами та за менеджерський підхід у медичній справі. 

 

КНП «Турбівська селищна лікарня»

В лікарні працюють наступні відділення:

-         терапевтичне,

-         хірургічне,

-         жіноча консультація,

-         акушерсько-гінекологічне,

-         офтальмологічне,

-         неврологічне,

-         фізіотерапевтичне,

-         рентгенологічне,

-         електрокардіографії та функціональної діагностики,

-         ендоскопії,

-         УЗД,

-         інформаційно-аналітичне відділення,

-         лабораторії.

Штатна чисельність закладу на кінець звітного 2022 року становить шістдесят працівників. Впродовж 2022 року населенню було надано медичних консультацій – тридцять вісім тисяч п’ятсот одинадцять, з них: дітям – одна тисяча сорок три.

Проведено водопровід від централізованого водопостачання сто вісімдесят метрів, отримано сухожарову шафу, відремонтовано гараж, здійснені ремонтні роботи у хірургічному відділенні, замінені ліжка, матраци та постільна білизна до них.

Вагомим досягненням для нас є закупівля потужного генератора, який під час відключення електроенергії здатен забезпечити лікарню на повну потужність.

Отримали гуманітарну допомогу: холодильники, морозильні камери, бойлери, пральні машини та сушарку, мікрохвильову піч, електричну плиту та гігієнічні набори. Також отримали допомогу від жителів громади у вигляді продуктів харчування.

Директору комунального некомерційного підприємства «Турбівська селищна лікарня» Степаненку Володимиру Георгійовичу також висловлюю щиру подяку за працю.

Звіт про діяльність

служби у справах дітей Турбівської селищної ради у 2022 році

 

 На території громади орієнтовно проживає три тисячі двадцять сім дітей, які потребують захист прав, свобод і законних інтересів.

 На обліку станом на тридцять перше грудня 2022 року, перебуває:

 - двадцять одна дитина - на первинному обліку  дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування,  із них: 

 - сімнадцять дітей - перебуває під опікою та піклуванням;

 - дві дитини в прийомній сім´ї ;

 - одна дитина  в навчальному закладі професійної освіти;

 - одна дитина тимчасово влаштована в сім’ю, на даний час готуються документи для проходження навчання для утворення сім’ї опікуна;

   -   сім дітей, які перебувають в складних життєвих обставинах.

На обліку служби у справах дітей  Турбівської селищної ради за  2022 рік поставлено: дві дитини-сироти, три дитини позбавлену батьківського піклування, дві дитини залишену без батьківського піклування; троє дітей, які перебувають в складаних життєвих обставинах; чотири сім’ї в  потенційні кандидати в опікуни, піклувальники.

Також через збройну агресію росії на територію Турбівської територіальної громади перемістилась прийомна сім’я з трьома малолітніми дітками з Херсонської області. Були поданні заявки до благодійних організацій, які надали необхідну побутову техніку для сім’ї, а саме: генератор та пальне до нього, комп’ютери, ліхтарі та продукти харчування. 

За звітний період обстежено умови проживання дванадцяти сімей опікунів та піклувальників, в яких виховуються шістнадцять дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування. Порушень прав дітей не виявлено.

Вся робота з неблагополучними сім'ями проводилась так, щоб допомогти батькам вийти із зони ризику та зберегти для дитини можливість зростати та виховуватись у біологічних родинах, на  зменшення кількості дітей, які перебувають поза сімейним оточенням, створення умов для виховання відповідального батьківства. Саме тому основним напрямком роботи служби у справах дітей є вчасне виявлення таких сімей та проведення з ними відповідної профілактично-виховної роботи.

Начальнику служби у справах дітей Чуприні Олені Степанівні хочу подякувати за організовану роботу Вашого колективу. Спасибі за Вашу чуйність та разом із тим законність при прийнятті важких доленосних рішень, адже чужих дітей не буває.  

Звіт

про роботу відділу надання адміністративних послуг

Турбівської селищної ради за 2022 року

 

Свою діяльність Відділ здійснює за принципом «єдиного вікна», тобто прийом документів та видача результатів послуг здійснюється виключно через адміністраторів Відділу. Всього у Відділі працює десять адміністраторів, які одночасно і є суб’єктами надання адміністративних послуг.

На даний момент у Відділі можна отримати сімдесят адміністративних послуг з питань реєстрація/зняття з реєстрації місця проживання, реєстрація нерухомості, реєстрація бізнесу, державна реєстрація актів цивільного стану, видача довідок, військовий облік.

Із початку запровадження в Україні воєнного стану працівники відділу не мали можливості своєчасно надавати послуги, так як  державні реєстри було тимчасово заблоковано, що й призвело до порушення термінів, а також стало проблемним для отримання інших послуг відсутність певних документів.

Задля ефективної роботи Центру,  відділ надання адміністративних послуг Турбівської селищної ради Вінницького району Вінницької області  визначено відповідальним за організацію процесу компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від девятнадцятого березня 2022 року номер триста тридцять три «Про затвердження Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану і не отримують щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг». Всього за триманням компенсації звернулось сто тридцять два власники.

За сприяння Міжнародної організації з міграції, працівнику відділу було проведено навчання, в результаті якого наш відділ оформив триста одинадцять заяв на фінансову допомогу ВПО.

На даний час роботу всіх реєстрів, в яких працюють працівники відділу – відновлено.

За звітній період було надано  дев’ятнадцять тисяч чотириста шістдесят шість  послуг, яких  саме, ви можете побачити на слайді.

Також для створення більш комфортних умов для суб’єктів звернення  у нашому Центрі кожного дня здійснюють прийом громадян спеціаліст Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області, який за 2022 рік надав одну тисячу дев’ятсот вісімдесят чотири послуги.

Адміністратор відділу пройшла навчання та стажування у сфері земельних відносин у Головному управлінні Держгеокадастру у Вінницькій області та отримала доступ до відомостей Державного земельного кадастру. Протягом 2022 року було надано п’ятсот шість витягів з Державного земельного кадастру.

Завдяки роботі адміністраторів Відділу та суб’єктів надання адміністративних послуг надходження до бюджету Турбівської селищної ради за 2022 року склало п’ятсот тридцять вісім тисяч п’ятсот двадцять шість гривень.

Керівнику відділу надання адміністративних послуг Смішному Олексію Івановичу також висловлюю подяку за пророблену роботу та за працелюбність.

 

Підсумки виконання бюджету Турбівської селищної ради 
за 2022 рік

До загального фонду бюджету Турбівської селищної ради за 2022 рік надійшло власних та закріплених доходів – шістдесят шість мільйонів шістсот вісімдесят чотири тисячі сто гривень, що становить  сто чотири відсотки до уточненого плану. Темп росту становить сім цілих і дев’ять десятих відсотка.

Видатків загального фонду бюджету проведено в сумі  сто тридцять мільйонів шістсот дев’яносто дев’ять тисяч двісті гривень, що становить девяносто вісім і одна десята відсотка до плану 2023 року, із яких на соціально-культурну сферу спрямовано – дев’яносто два мільйони чотириста чотири тисячі двісті гривень, на інші галузі – тридцять вісім мільйонів  двісті девяноста п’ять тисяч гривень.

Із загальної суми видатків загального фонду на оплату праці спрямовано сто чотири мільйони чотириста шістдесят вісім тисяч шістсот гривень, на проведення розрахунків за спожиті комунальні послуги та енергоносії – п’ять мільйонів шістсот тридцять шість тисяч триста гривень, на оплату продуктів харчування триста п’ятдесят сім тисяч на інші видатки – двадцять мільйонів двісті тридцять сім тисяч триста гривень, із яких на соціальне забезпечення населення – дев’ятсот тридцять вісім тисяч шістсот гривень, на фінансову підтримку комунальних підприємств – дванадцять мільйонів триста три тисячі сто гривень, в т.ч. медичним закладам три мільйони двісті тридцять дев’ять тисяч дев’ятсот гривень., на підтримку житлово- комунального господарства дев’ять мільйонів шістдесят три тисячі двісті гривень.

Усі бюджетні установи фінансування на заробітну плату отримали вчасно, внаслідок чого прострочена кредиторська заборгованість відсутня.

По спеціальному фонду бюджету проведено видатків на суму – сім мільйонів сімсот тридцять шість тисяч сімсот гривень.

Керівнику фінансового управлінню Заєць Людмилі Іванівні також хочу висловити подяку за пророблену роботу, за прийняття збалансованого бюджету, враховуючи потреби різних галузей.     

Освіта

У Турбівській територіальній громаді нараховується двадцять освітніх закладів: дванадцять закладів загальної середньої  та вісім закладів дошкільної освіти.

Станом  на перше січня 2022 р. освітня субвенція на оплату праці педагогічних працівників становила п’ятдесят три мільйони сто шістдесят шість тисяч п’ятсот гривень. Відповідно до Постанови КМУ від першого квітня 2022 р. номер чотириста один відбувся перерозподіл освітньої субвенції на користь ЗСУ, з територіальної громади було знято п’ять мільйонів триста шістнадцять тисяч шістсот гривень.

Перехідний залишок освітньої субвенції становив два мільйони сто сімдесят сім тисяч гривень з них: сімсот тридцять п’ять тисяч  вісімсот п’ятдесят гривень було використано на придбання пароконвектоматів (печі) та генераторів, двісті шістдесят вісім тисяч шістсот вісімдесят гривень – на придбання обладнання та устаткування для харчоблоків освітніх закладів, решта коштів використано на з/п та доплату педагогічним працівникам, які вчасно отримали відпускні, оздоровчі, жодного разу освітяни не перебували на дві третіх частини заробітної плати.

В 2022 році обладнано десять найпростіших захисних споруд в закладах загальної середньої освіти та п’ять у закладах дошкільної освіти. У всіх садочках проведено косметичні ремонти.

Виготовлено проектно-кошторисну документацію по КЗ «Турбівський ЗЗСО І- ІІІ ст. №1», КЗ « Приборівський ЗЗСО І-ІІ ст.», КЗ «ЗДО Турбівський ясла-садок №2» щодо переведення вищеозначених освітніх закладах на альтернативні види палива.

У Комунальному закладі «Турбівський заклад дошкільної освіти №1» замінено систему опалення, у Козинецькому закладі дошкільної освіти «Пролісок» провели водопостачання.

Проведено відповідні роботи щодо встановлення твердопаливних котлів в КЗ «Турбівський ЗЗСО І-ІІІ ст. №2».

У музичній школі проведено ремонтні роботи, КЗ "Турбіський ЗЗСО І- ІІІ ст. № 1" відбулась заміна вікон; заміна вхідних дверей (металопластикові); проведення водовідведення; проведено ремонтні роботи в протирадіаційному укритті: заміна дверей; заміна світильників; обладнання санвузлів; обновлення вентиляційної системи; облаштування відмостки, придбано пароконвектомат (піч) та генератор.

В 2022 р. заклади загальної середньої освіти працювали відповідно до умов «воєнного стану» використовуючи офлайн, онлайн та змішану форму навчання.

Забезпечено переведення працівників, відділу та КУ «Центру фінансово-господарського обслуговування закладів та установ соціально-культурної сфери» в окреме приміщення комунального некомерційного підприємства «Турбівська селищна лікарня», де створено належні умови для роботи працівників (проведено інтернет, ремонтні роботи, забезпечено подачу тепла, облаштовано меблями).

Туризм

 Призначено виконуючим обов’язки директора КУ «Вахнівський історико-краєзнавчий музей Турбівської селищної ради»  КРИВАК  Катерину Володимирівну.

Проводяться відповідні заходи по прийманню-передачі матеріальних цінностей та експонатів вище означеної установи. Даний музей має стати центром розвитку туризму в Турбівській територіальній громаді з відповідним планом дій на майбутнє.

Молодь  і спорт

 В КЗ «Турбівська ДЮСШ» займаються двісті тридцять вісім вихованців. Штат тренерів – тринадцять, з них: двоє мобілізовані.

На базі Комунального Закладу «Косаківський ЗЗСО І-ІІ ст.» відкрито секцію вільної боротьби з метою залучення молоді до занять спортом та здорового способу життя. Також залучено матеріально-технічну базу приміщення в с. Сиваківці, де планується відкриватись секція.

У 2022 році КЗ «Турбівська ДЮСШ» приймали участь :

  1. Благодійна футбольна акція серед юнаків 2013 року народження сезон 2022/2023 років
  2. Благодійна футбольна акція серед юнаків 2008/2009 року народження сезон 2022/2023 років.
  3. Зайняли призові місця :
  • у відкритому чемпіонаті міста з сумо серед молоді до двадцяти одного року;
  • у відкритому чемпіонаті міста з сумо серед дорослих;
  • у чемпіонаті Вінницької  області з сумо серед дівчат до дванадцяти, чотирнадцяти, шістнадцяти років;
  • у чемпіонаті Вінницької  області з сумо серед жінок;
  • у чемпіонаті Вінницької  області з сумо серед молоді.

Звіт звичайно за минулий рік, але не можу не сказати і не відзначити Чмиха Володимира, 2008 року народження, с. Приборівка, який встановив рекорд області у важкій атлетиці та підняв вагу сто двадцять кілограм.

Культура

Всього працює двадцять чотири  заклади культури з них: чотирнадцять бібліотек, дев’ять клубних закладів і КЗ «Центр культури та дозвілля». Всі дев’ять філій працюють у звичайному режимі. Працівникам культури вчасно виплачується заробітна плата. КЗ «Центр культури та дозвілля» згідно із планом роботи провели: основні з них: Захід під гаслом “Мир для всіх!” спрямований на підтримку дітей родин переселенців. Провели Благодійний концерт “Всім серцем любіть Україну свою”, приймали участь колективи громади. Була запрошена студія військово-патріотичної пісня “Воїн” з програмою “Не стріляй” , Гурт “Аскер”. захід відбувся в смт.Турбів, заходи до Дня захисника і захисниць України пройшли по всіх закладах культури ТГ, в програмі концерти, конкурси, флешмоби, майстер-класи, онлайн-вітання, читання віршів, зустріч з захисниками, квест-ігри, по всіх закладах культури протягом року проводилися акції, благодійні концерти, збір допомоги, виготовлення маскувальних сіток, окопних свічок, в’язання теплих шкарпеток та ін. для підтримки ЗСУ. Було зібрано кошти в сумі вісімдесят тисяч гривень кошти були зосереджені на закупівлю тепловізора нашим військовозобов’язаним, із с. Чупринівки був важкопоранений, допомогли фінансово матері на реабілітацію військового, також частину коштів зосередили сто двадцять восьмій гірськошурмовій  бригаді, яка утримувала кордони у с. Гуляй Поле, Запоріжська обл.

Керівнику відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Грищуку Анатолію Васильовичу та очолюваному колективу дякую за побудову освітнього процесу.  

ЗВІТ

Відділу земельних відносин та екологічних питань

Турбівської селищної ради за 2022 рік

 

Відповідно до пункту 5 Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення умов для забезпечення продовольчої безпеки в умовах воєнного стану» від двадцять четвертого березня 2022 року номер двадцять один сорок п’ять-ІХ безоплатна передача земель державної, комунальної власності у приватну власність, надання дозволів на розроблення документації із землеустрою з метою такої безоплатної передачі, розроблення такої документації забороняється.

Підготовлено та винесено на розгляд сесій Турбівської селищної ради проекти рішень:

  • одне  щодо поділу земельної ділянки комунальної власності;
  • чотирнадцять надання дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо  встановлення (відновлення ) меж земельної ділянки в натурі ( на місцевості);
  • сто вісімдесят три надання дозволу на виготовлення  проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність;
  • п’ять припинень договорів оренди земельної ділянки;
  • вісімдесят вісім  рішень про укладення договорів оренди земельних ділянок комунальної власності;
  • п’ять надання дозволу на  проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки та продаж земельної ділянки не с/ призначення;
  • п’ять рішень про продаж земельних ділянок комунальної власності;
  • сімдесят три затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність;
  • двадцять затвердження технічної документації із землеустрою щодо  встановлення (відновлення ) меж земельної ділянки в натурі ( на місцевості);

  У зв’язку з постановою номер двадцять шість дев’яносто вісім-IX від дев’ятнадцятого листопада 2022 року “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відновлення системи оформлення прав оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення та удосконалення законодавства щодо охорони земель” було затверджено двадцять дві технічні документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд.

Вдячний Поліщук Олені Дмитрівні, яка виконує обов’язки начальника відділу земельних відносин та екологічних питань за професійність та стресостійкість.  

ЗВІТ

відділу містобудування, архітектури, житлово – комунального господарства та благоустрою Турбівської селищної ради

за 2022 рік

 

Впродовж 2022 року суб’єктам звернень надано наступні адміністративні послуги:

  • сім паспортів  прив`язок на встановлення тимчасових споруд;
  • тринадцять будівельних паспортів на забудову індивідуальних земельних ділянок із внесенням даних до Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва.
  • дві містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки із внесенням даних до Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва;
  • двадцять п’ять витягів з Реєстру будівельної діяльності про присвоєння адрес об’єктам нерухомого майна;
  • вісім витягів з містобудівної документації населених пунктів.

Також в ході виконання посадових обов’язків покладених на відділ протягом звітного періоду здійснено:

  • погодження завдань на проектування – одна шт.;
  • надання  інформаційних довідок з питань, що стосується компетенції відділу – сорок три шт.;
  • розгляд, опрацювання та надання відповіді на  звернення фізичних, юридичних осіб – п’ятдесят шість шт.;
  • опрацювання вхідної кореспонденції – одна тисяча шістнадцять шт.;
  • опрацювання вихідної кореспонденції – шістсот шістдесят шість шт.;
  • укладення договорів на виконання певного виду робіт та послуг – дев’ять шт.;

На виконання вимог Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» забезпечено участь у  розробці містобудівної документації генеральних планів смт Турбів, с. Вахнівка,  с. Журава, с. Козинці, а також  проведені громадських слухань щодо зазначених проектів містобудівної документації.

Відповідно до рішення 30 сесії 8 скликання Турбівської селищної ради від двадцять четвертого листопада 2022р. номер вісім дріб тридцять- дві тисячі вісімдесят чотири «Про затвердження детального плану території земельної ділянки площею шістнадцять гектарів для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств, що пов’язані з користуванням надрами (видобуванням піску) за межами смт Турбів Вінницького району Вінницької області)»  затверджено містобудівну документацію місцевого рівня. Дані матеріали будуть використані при розробленні генерального плану селища та комплексної схеми планування території громади.

 

Здійснення видатків у 2022 році

  1.Проведено видатки по кошторису спеціального фонду за кодуванням програмної класифікації видатків та кредитування місцевого бюджету  «Внески до статутного капіталу суб’єктів господарювання», коду економічної класифікації видатків «Капітальні трансферти підприємствам (установам, організаціям)» на виконання Програми здійснення Турбівською селищною радою внесків до статутних капіталів комунальних підприємств, установ та організацій у 2022-2024 роках на суму дев’ять мільйонів гривень.

  2.   Проведено видатки по кошторису  загального фонду:

  • за Програмою забезпечення діяльності водопровідно-каналізаційного господарства Турбівської селищної ради на 2022-2024 роки на суму два мільйони триста дев’ять тисяч шістсот тридцять шість гривень;
  • за Програмою організації благоустрою населених пунктів Турбівської селищної ради на 2022-2024 роки на суму шість мільйонів п’ятсот сімдесят сім тисяч шістсот сорок дев’ять гривень;
  • за Програмою утримання та ремонту автомобільних доріг загального користування, в тому числі місцевого значення та вулиць і доріг комунальної власності Турбівської селищної ради на 2022-2024 роки на суму сто сімдесят три тисячі дев’ятсот гривень.

Щира подяка заступнику начальника відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та благоустрою Березюк Катерині Сергіївні та очолюваному колективу за працелюбність, фаховість та за мудрість у прийнятті рішень.  

На останок хочу завершити такими словами, тисячі людей з тимчасово окупованих територій стали переселенцями у нашій громаді, а ще багато людей з Турбівської громади знайшли прихисток за кордоном. Тому ми як ніколи маємо працювати над вирівнюванням соціальних свобод в громаді, створення сучасної ветеранської підтримки, дуже важливо створити систему реабілітації тих кого війна поставила у найскладніше становище. Ми маємо створити такі умови щоб у нашій громаді було таке відчуття, що ніхто у нас не є зайвий, основне наше завдання піклуватись про кожного мешканця, і пам’ятаємо, що кожному та кожній ми маємо на меті допомогти. Ми маємо стати громадою, яка підтримує своїх і маємо стати громадою в якій хочеться жити та повернутись.

Свято вірю у ПЕРЕМОГУ нашої країни, у нашу незалежність, свободу та територіальну цілісність з моменту створення нашої держави 1991 року!!!

Я дякую за увагу! Дякую усім хто воює та захищає нашу незалежність та свободу! Дякую усім хто працює на благо громади та країни в цілому!

Слава Україні!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь