Турбівська селищна громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Запрацювали нові правила отримання посвідчення водія

Дата: 10.08.2022 13:03
Кількість переглядів: 452

Фото без опису

Отримати посвідчення водія у Вінниці можна під час війни без проблем. А з 24 липня в Україні ще й запрацювали нові правила отримання водійського посвідчення. Про це детальніше читаємо на сайті Головного сервісного центру Міністерства внутрішніх справ.

Тепер потрібно спершу пройти теоретичне навчання в автошколі. Засвоївши теорію, майбутні водії та водійки мають піти скласти тестування в територіальний сервісний центр МВС. Лише після успішної здачі вони можуть приступити до практичних занять в автошколі та виїжджати на вулиці за кермом.

«Таке розмежування навчального процесу не просто виглядає логічним, але вводиться ще й з огляду на світовий досвід. Фактично, це стане гарантією безпеки на дорогах, оскільки до практичного навчання допускатимуть тільки тих, хто вже знає правила дорожнього руху», — кажуть в МВС. 

Однак на практиці у Вінниці це утворило черги з водіїв під стінами сервісного центру. Про це писав на своїй сторінці голова ГО «Комітет безпеки руху» Володимир Черкас одразу ж на наступний день після запровадження нововведення. 

«Кандидати у водії займають черги з п'ятої ранку, деякі прориваються по 3-4 дні, а дехто взагалі ночує під сервісним центром…», — читаємо у дописі за 25 липня. 

Та вже, 8 серпня, Володимир Черкас повідомив втішну новину для майбутніх водіїв та водійок. Завдяки пропозиціям Асоціації автошкіл Вінничини й громадськості, до яких дослухався міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, керівництво Головного сервісного центру МВС має розробити дієвий алгоритм прийому іспитів у кандидатів. Стосується це саме тих людей, які складають їх вперше після навчання. Все це для того, щоб не було черг.

«Відтепер заклади з підготовки водіїв зможуть надавати до територіального сервісного центру список групи для складення іспиту і одразу узгоджувати окремий час їх проведення. А ті, хто йтиме повторно, повинен отримати талон електронної черги вже індивідуально», — пише голова ГО «Комітет безпеки руху». 

З новими правилами розібралися, а тепер перейдімо до розцінок на навчання в автошколах у 2022-му. Від минулого року ціни відчутно виросли. Якщо ще у 2021 в середньому за двох місячне навчання ви б віддали 12-13 тисяч гривень, то зараз подекуди просять понад 17 тисяч. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь