Турбівська селищна громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

УВАГА! Інформація про укриття населення та порядок оповіщення при виникненні надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру.

Дата: 16.12.2021 11:50
Кількість переглядів: 763

Фото без опису

 Для укриття населення від надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру в Турбівській селищній територіальній громаді створено фонд захисних споруд цивільного захисту, який включає сховища цивільного захисту, підвальні приміщення житлових будинків та інші споруди підземного простору, які можуть бути використані для укриття населення.

   Організації та власники зазначених споруд, у разі необхідності, забезпечать вільний доступ для укриття. Споруди цивільного захисту (підвальні приміщення) знаходяться за адресами:

         1. смт Турбів, вул Миру, 28, власник - КЗ «Турбівський заклад загальної освіти I-III ст.№1 Турбівської селищної ради»;

         2. смт Турбів, вул. Миру, 147, власник – Турбівська селищна рада;

         3. с.Біла, вул. Миру, 51, власник – Турбівська селищна рада;

         4. смт Турбів, вул. Миру, 44, власник – Турбівська селищна рада;

         5. найпростіші укриття (погреби).

Оповіщення населення

    Головний спосіб оповіщення населення про дії при виникненні надзвичайних ситуацій – це передача повідомлення мережею провідного мовлення (через квартирні і зовнішні гучномовці), мобільний зв’язок, а також через пересувні автомобілі, оснащені гучномовцями. Для привернення уваги населення в екстремальних випадках перед передачею інформації включаються сирени та інші сигнальні засоби.

    Після подачі звукових сигналів (сирени, гудки і т. д.) передається мовна інформація про надзвичайну ситуацію. Вислухавши повідомлення, кожний громадянин повинен діяти без паніки і метушні у відповідності з отриманими вказівками.

    Повідомлення включає: інформацію про надзвичайну ситуацію, місце і час виникнення надзвичайної ситуації; територія (райони, масиви, вулиці, будинки і т. д.), яка потрапляє в осередки (зони) ураження; порядок дій при надзвичайних ситуаціях; інша інформація.

         Якщо громадянин знаходиться вдома при виникненні надзвичайних ситуацій, він повинен:

- тримати вдома постійно включеними репродуктори, радіоприймачі, телевізори для того, щоб слухати розпорядження і вказівки органів місцевого самоврядування;

- повідомити про отриману інформацію сусідів;

- привести в готовність індивідуальні засоби захисту органів дихання і шкіри, при їх відсутності приготувати найпростіші засоби (повсякденний одяг, взуття, ватномарлеві пов’язки, плівку тощо);

- постійно тримати при собі засоби індивідуального захисту, підготувати медичну аптечку, документи, засоби зв’язку, особистої гігієни, запас їжі та інше;

- провести у квартирі (домі) протипожежні профілактичні заходи (виключити газ, електропостачання та інше), підвищити захисні властивості квартири: зачинити вікна, кватирки, ущільнити їх;

- уточнити місце найближчого укриття (підвальне приміщення,) де можна укритися.

 Особи, що укриваються, повинні прибувати у захисну споруду із засобами індивідуального захисту та дводобовим запасом продуктів у поліетиленовій упаковці (якщо вони не закладені у захисній споруді) та мати при собі найнеобхідніші речі. Забороняється приносити у захисну споруду легкозаймисті речовини або речовини, що мають сильний запах, а також громіздкі речі, приводити тварин.

   У захисній споруді забороняється палити, шуміти, запалювати без дозволу гасові лампи, свічки, не слід ходити по приміщеннях без особливої потреби, необхідно дотримуватись дисципліни, якнайменше рухатися. Слід організувати позмінний відпочинок людей на місцях, обладнаних для лежання. Для повноцінного відпочинку можна тримати у захисній споруді або брати з собою легкі підстилки і невеликі подушки з поролону, губчатої гуми або іншого синтетичного матеріалу.

    Оповіщення осіб, що укриваються, про ситуацію поза захисною спорудою і про сигнали та команди, здійснюється командиром групи (ланки) з обслуговування захисної споруди. Вихід із захисної споруди здійснюється за командою «Відбій».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь