Турбівська селищна громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про вакцинацію від COVID – 19 у Турбівській територіальній громаді

Дата: 25.10.2021 14:49
Кількість переглядів: 441

Фото без опису

У нашій громаді відкрито та працює три пункти щеплення вакцинації проти COVID – 19:

 - при Турбівській амбулаторії ЗПСМ за адресою смт. Турбів, вул. Миру, 86 з 08.00 до 18.00 - при Вахнівській амбулаторії ЗПСМ за адресою с. Вахнівка, вул. Миру,2 з 8.00 до 16.00 - при Козинецькій амбулаторії ЗПСМ за адресою с. Козинці, вул. Перемоги, 32 з 08.00 до 16.00 та працює 1 мобільна бригада, яка виїжджає на фельдшерські пункти, пункти здоров’я КНП «ТСЦПМСД ТСР ВР ВО».   

Усі бажаючі мають можливість отримати консультацію та вакцинуватись у лікарів ЗПСМ незалежно від укладеної декларації.

У пунктах щеплення вакцинують вакциною на вибір: MODERNA, CORONAVAC, COMIRNATY™, Oxford/AstraZeneca (CoviShield).

Усі вакцини зареєстровані в Україні, – БЕЗПЕЧНІ ТА ЕФЕКТИВНІ.   

Їхню безпечність перевіряють на першій та другій стадіях клінічних досліджень, а вже на третій – визначають ефективність. AstraZeneca — це векторна вакцина, яку розробила шведсько-британська компанія AstraZeneca разом з Оксфордським університетом. 

Вакцини AstraZeneca виготовляють в Європейському Союзі, Великобританії, Республіці Корея. Вакцина, яка вироблена за ліцензією в Індії, має назву Covishield. 

Для повної імунізації, потрібно отримати дві дози вакцини з інтервалом 12 тижнів. Першу і другу дозу можна отримати вакциною AstraZeneca, виробленою на різних майданчиках, включно із субліцензійним виробництвом в Індії. Адже склад та технологія виготовлення вакцини ідентичні.

Comirnaty/Pfizer-BioNTech — це мРНК-вакцина проти COVID-19, розроблена німецькою біотехнологічною компанією BioNTech спільно з американським фармакологічним концерном Pfizer.

Для повної імунізації, потрібно отримати 2 дози з інтервалом 21-28 днів. Схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров’я для екстреного використання.   

Moderna є так званою РНК (мРНК)-вакциною, тобто вакциною, яка несе частину генетичного коду вірусу й імунна система людини сама виробляє антигени.   

Щеплення роблять двома дозами вакцини. В Україні під час першого щеплення рекомендують робити другий укол з інтервалом 28 днів. Але інтервал за необхідності можуть збільшити до 42 днів. 

Вироблення антитіл до вірусу у більшості людей відбувається непомітно. Але іноді після вакцинації можливий біль у місці щеплення або підвищення температури. Це нормально. Згодом у вас формується імунітет до цієї хвороби.

Moderna схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров'я, як і інші три вакцини, якими щеплюють українців - Comirnaty/Pfizer-BioNTech, CoronaVac/Sinovac Biotech та AstraZeneca (Covishield, SKBio).   

За розрахунками ВООЗ, схвалені вакцини забезпечують також певний захист і від нових штамів вірусу, як от новий штам "Дельта".

ВСІХ ЗАКЛИКАЄМО ДО ВАКЦИНАЦІЇ, щоб запобігти хворобі!!!!  

І наголошуємо на тому, що мають вакцинуватись усі без вийнятку: як люди із супутніми захворюваннями чи у віці, так і молодь.

Бо наші молоді люди активні, вони мають широке коло спілкування, часто можуть заражатися самі й заражати своїх батьків, родичів похилого віку. Бережіть себе та своїх рідних!      


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь