Турбівська селищна громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про вакцинацію від COVID – 19 у Турбівській територіальній громаді

Дата: 25.10.2021 14:49
Кількість переглядів: 449

Фото без опису

У нашій громаді відкрито та працює три пункти щеплення вакцинації проти COVID – 19:

 - при Турбівській амбулаторії ЗПСМ за адресою смт. Турбів, вул. Миру, 86 з 08.00 до 18.00 - при Вахнівській амбулаторії ЗПСМ за адресою с. Вахнівка, вул. Миру,2 з 8.00 до 16.00 - при Козинецькій амбулаторії ЗПСМ за адресою с. Козинці, вул. Перемоги, 32 з 08.00 до 16.00 та працює 1 мобільна бригада, яка виїжджає на фельдшерські пункти, пункти здоров’я КНП «ТСЦПМСД ТСР ВР ВО».   

Усі бажаючі мають можливість отримати консультацію та вакцинуватись у лікарів ЗПСМ незалежно від укладеної декларації.

У пунктах щеплення вакцинують вакциною на вибір: MODERNA, CORONAVAC, COMIRNATY™, Oxford/AstraZeneca (CoviShield).

Усі вакцини зареєстровані в Україні, – БЕЗПЕЧНІ ТА ЕФЕКТИВНІ.   

Їхню безпечність перевіряють на першій та другій стадіях клінічних досліджень, а вже на третій – визначають ефективність. AstraZeneca — це векторна вакцина, яку розробила шведсько-британська компанія AstraZeneca разом з Оксфордським університетом. 

Вакцини AstraZeneca виготовляють в Європейському Союзі, Великобританії, Республіці Корея. Вакцина, яка вироблена за ліцензією в Індії, має назву Covishield. 

Для повної імунізації, потрібно отримати дві дози вакцини з інтервалом 12 тижнів. Першу і другу дозу можна отримати вакциною AstraZeneca, виробленою на різних майданчиках, включно із субліцензійним виробництвом в Індії. Адже склад та технологія виготовлення вакцини ідентичні.

Comirnaty/Pfizer-BioNTech — це мРНК-вакцина проти COVID-19, розроблена німецькою біотехнологічною компанією BioNTech спільно з американським фармакологічним концерном Pfizer.

Для повної імунізації, потрібно отримати 2 дози з інтервалом 21-28 днів. Схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров’я для екстреного використання.   

Moderna є так званою РНК (мРНК)-вакциною, тобто вакциною, яка несе частину генетичного коду вірусу й імунна система людини сама виробляє антигени.   

Щеплення роблять двома дозами вакцини. В Україні під час першого щеплення рекомендують робити другий укол з інтервалом 28 днів. Але інтервал за необхідності можуть збільшити до 42 днів. 

Вироблення антитіл до вірусу у більшості людей відбувається непомітно. Але іноді після вакцинації можливий біль у місці щеплення або підвищення температури. Це нормально. Згодом у вас формується імунітет до цієї хвороби.

Moderna схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров'я, як і інші три вакцини, якими щеплюють українців - Comirnaty/Pfizer-BioNTech, CoronaVac/Sinovac Biotech та AstraZeneca (Covishield, SKBio).   

За розрахунками ВООЗ, схвалені вакцини забезпечують також певний захист і від нових штамів вірусу, як от новий штам "Дельта".

ВСІХ ЗАКЛИКАЄМО ДО ВАКЦИНАЦІЇ, щоб запобігти хворобі!!!!  

І наголошуємо на тому, що мають вакцинуватись усі без вийнятку: як люди із супутніми захворюваннями чи у віці, так і молодь.

Бо наші молоді люди активні, вони мають широке коло спілкування, часто можуть заражатися самі й заражати своїх батьків, родичів похилого віку. Бережіть себе та своїх рідних!      


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь