Турбівська селищна громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Роз'яснення щодо КНП «Турбівська селищна лікарня Турбівської селищної ради»

Дата: 20.10.2021 12:57
Кількість переглядів: 363

 Фото без опису

Децентралізація, або реформа децентралізації – це реформа місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні. Основною метою якої є створення умов для формування ефективної і відповідальної місцевої влади, здатної забезпечити комфортне та безпечне середовище для проживання людей по всій території. В першу чергу, таке завдання перед собою ставить селищний голова Турбівської територіальної громади Ігор СОЦЬ.

Під час становлення та зміцнення Турбівської територіальної громади є багато завдань, які поступовими кроками намагається реалізувати у своїй діяльності керівництво громади.

Керівництво селищної ради доклало максимум зусиль щоб зберегти медицину, медичне обладнання та приміщення лікарень. В першу чергу для того щоб населення селищної територіальної громади, особливо сільське, мали змогу отримувати належні медичні послуги.

Комунальне не комерційне підприємство «Турбівська селищна лікарня Турбівської селищної ради» створено 12 лютого 2021 року рішенням 6 сесії  8 скликання № 8/6-138. Медичні працівники оформленні на роботу з 1 квітня 2021 року. На даний час згідно штатного розпису в лікарні працюють 54 особи:

  • 12 лікарів;
  • 20 медичних сестер;
  • 12 осіб молодшого медичного персоналу;
  • 9 осіб інших спеціалістів;
  • 1 лікар-інтерн.

КНП «Турбівська селищна лікарня Турбівської селищної ради» опинилось в такій ситуації, що при наявності всіх дозвільних документів і при виконані всіх вимог НСЗУ, не може надавати медичні послуги населенню і виплачувати заробітну плату працівникам.

Так існує ряд проблем з фінансуванням через те, що сайт Національної служби здоров’я України для укладання договорів про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій був тільки відкритий 29 червня 2021 року. При цьому, 29.06.2021р. під час завантаження необхідної документації через сайт НСЗУ, останній через збій з невідомих причин перестав функціонувати і КНП «Турбівська селищна лікарня Турбівської селищної ради» внаслідок збою в роботі сайту не змогло завантажити всю документацію, що в наслідку не дало можливості підписати договори з НСЗУ.

Кінцеву дату, коли КНП «Турбівська селищна лікарня Турбівської селищної ради» зможе подати заяву, НСЗУ вказує в оголошені про заключення договорів про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій, яка на даний момент закрита на невизначений термін для вторинної ланки медицини.

Після вищевказаної дати, КНП «Турбівська селищна лікарня Турбівської селищної ради» три рази подавало листи-звернення до НСЗУ, на які було отримано три однакових відповіді, що заклади можуть укладати договори тільки у чітко визначений термін, який вказаний в оголошенні до кожного із пакетів послуг та забезпечення новоствореного Комунального не комерційного підприємства.

КНП «Турбівська селищна лікарня Турбівської селищної ради» отримало ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики: реєстраційне досьє від 15.04.2021 року № 1555/2114, що є однією з вимог для укладання договору з Національною службою здоров’я України, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 28.03.2018 року № 39.

Окрім цього, лікарня має необхідну базу для надання медичних послуг за договором, що відповідає вимогам галузевих стандартів у сфері охорони здоров’я, затверджених МОЗУ.

Створені умови для медичного обслуговування та вільного доступу до будівель і приміщень надавачам медичних послуг осіб з інвалідністю та інших мобільних груп населення, що підтверджено необхідними документами.

КНП «Турбівська селищна лікарня Турбівської селищної ради» зареєстрована, як юридична особа.

КНП «Турбівська селищна лікарня Турбівської селищної ради» відповідає критеріям установленим у порядку використання коштів відповідної бюджетної програми, на виконання якої укладається договір про медичне обслуговування населення.

Також є дозвіл на використання об’єктів приміщень, призначених для провадження діяльності, пов’язаної з обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів № 27 від 07.05.2021 року.

Отримано витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності № 257692761 від 21.05.2021 року.

По суті всі вимоги укладання договору з Національною службою здоров’я України виконано Турбівською селищною радою відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 28.03.2018 року № 39.

 

Усім добра!!! Далі буде…


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь