Турбівська селищна громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Засідання чергової 18 сесії 8 скликання

Дата: 07.10.2021 10:33
Кількість переглядів: 555

Фото без опису

06.10.2021 року відбулась чергова 18 сесія під головуванням селищного голови Ігоря СОЦЯ на якій було розглянуто 352 питання. На сесії були присутні 19 депутатів, громадськість та керівництво селищної ради.  

  1. Рішення «Про затвердження «Детального плану території земельної ділянки орієнтовною площею 1,5 га, яка розташована в с. Сиваківці Вінницького району Вінницької області для розміщення зернового комплексу» прийнято одноголосно.
  2. Проєкт рішення «Про внесення змін до рішення 3 сесії Турбівської селищної ради 8 скликання від 24 грудня 2020 року № 8/3-46 «Про бюджет Турбівської селищної ради на 2021 рік» у результаті прийнятий, який обговорювався одним із депутатів, а саме: про забезпечення дітей підручниками, що не стосувалось даного питання.

З даного приводу надаємо роз’яснення, що посадові особи Турбівської селищної ради безкоштовно забезпечують учнів та вчителів не тільки паперовими підручниками, а й електронними. Це закладено в новий «Порядок забезпечення підручниками та посібниками здобувачів повної загальної середньої освіти та педагогічних працівників».

У Законі України «Про освіту» вперше передбачено, що держава гарантує безоплатне забезпечення не лише паперовими, а також електронними підручниками. Тепер Уряд прийняв Порядок, яким визначається конкретний механізм цього. Причому, наголошуємо, що йдеться і про електронні версії паперових підручників, у форматі pdf, і про власне електронні підручники та підручники з аудіосупроводом.

Доступ до е-підручників, право використання яких придбано державою,  учні та вчителі отримуватимуть через Національну освітню електронну платформу. Зараз, готове ядро платформи, і прийнято рішення стане одним з важливих кроків до наповнення її необхідним контентом.

  1. Про затвердження рішень виконкому:

- від 27 серпня 2021 року № 130 «Про внесення змін до кошторисів бюджетних установ Турбівської селищної ради на 2021 рік»;

- від 27 серпня 2021 року № 132 «Про виділення коштів» прийнято 17 депутатами.

Деякі депутати, які ведуть активну публічну діяльність не голосують за дані рішення. Тоді як, даним рішенням надається матеріальна допомога жителям Турбівської територіальної громади, які важко хворі та потребують матеріальної допомоги на лікування.

  1. Рішення «Про затвердження Регламенту Турбівської селищної ради в новій редакції» прийнято 16 депутатами.
  2. Про затвердження проектно – кошторисної документації прийнято одноголосно.

З 6-352 питання земельного блоку обговорювались та приймались відповідно до вимог чинного законодавства, а саме: пріоритетним напрямком у прийнятті рішення було виділення земельних ділянок жителям Турбівської територіальної громади. Коли питання земельного характеру містили конфлікт інтересів, попередньо депутатами про це було заявлено та дані депутати не брали участь у голосуванні.

Голова Ігор СОЦЬ та депутати селищної ради ухвалюють бюджет, інші рішення відповідно до Закону України, в інтересах громади та її жителів.  



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь