ОБЕРЕЖНО - кишкові інфекції!
Під час літньої пори, під супроводом відпусток, канікул та післяробочого відпочинку, актуальним є питання профілактики виникнення гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь у людей.
Так, харчові отруєння виникають внаслідок вживання заражених продуктів або води, які проникають в організм людини через брудні руки та продукти харчування. При цьому наявність зароджених при високих температурах атмосферного повітря бактерій-збудників і процес їх розмноження в продуктах харчування не впливає на смакові якості продукту.
Літні сезони 2020-го та 2021-го років не відзначились резонансними подіями щодо харчових отруєнь у людей в межах нинішньої Турбівської громади, однак відсутність останніх не може свідчити про дотримання культури харчування чи дотримання режимів зберігання їжі в магазинах, кафе, ресторанах.