Турбівська селищна громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Увага СУБСИДІЯ!

Дата: 05.08.2021 08:12
Кількість переглядів: 604

Фото без опису

Напередодні опалювального сезону 2021-2022 років звертаємо увагу мешканців ТУРБІВСЬКОЇ селищної громади, що допомогою в оплаті за житлово-комунальні послуги є житлова субсидія.

 

Згідно з чинним законодавством України житлові субсидії призначаються за наявності різниці між розміром плати за житлово-комунальні послуги та соціальні нормативи житлово-комунального обслуговування) і розміром обов’язкового відсотка платежу, який розраховується для кожного домогосподарства індивідуально, в залежності від отриманих доходів.

  РОЗЯСНЮЄМО:

Які документи потрібні для переоформлення житлової субсидії згідно з новими правилами?

Як і раніше, у загальному випадку, для призначення субсидії потрібно подати заяву відповідної форми і декларацію.

 

До якого часу можна подати документи на  отримання субсидії в неопалювальний період?

Для громадян, які мають оновити документи для призначення субсидії, перехідний період триватиме з травня до кінця вересня, тобто, подавати документи можна протягом п’яти місяців.

 

Кому необхідно звернутися до Управляння для отримання субсидії в неопалювальний період?

Виняток становить близько 15% одержувачів житлових субсидій, які проживають на території Турбівської селищної громади, яким для отримання субсидії на наступний період необхідно подати новий пакет документів, зокрема, це домогосподарства, яким житлова субсидія:

  • надавалася у грошовій безготівковій формі;
  • була призначена за фактичним місцем проживання осіб (орендарі -житлових приміщень; внутрішньо переміщені особи);
  • була призначена без урахування окремих осіб з числа зареєстрованих у житловому приміщенні, які не проживають за місцем реєстрації.

 

УВАГА !!!  У  разі заключення договору з Турбівським комбінатом комунальних підприємств Турбівської селищної ради на вивезення твердих побутових відходів та централізованого водопостачання і водовідведення МЕШКАНЦЯМ ГРОМАДИ необхідно звернутися до Управління  соціального захисту населення та охорони здоров’я Турбівської селищної ради (якщо ці послуги раніше не були включені при зверненні для призначення житлової субсидії) для оновлення документів, з метою відшкодування їм плати за надані послуги: з централізованого водопостачання, централізованого водовідведення та плати за абонентське обслуговування за послугами з поводження з побутовими відходами.

 

Кому перепризначення субсидії на наступний рік здійснено автоматично (без звернення громадян) ?

Станом на 01 серпня 2021 року близько 82 відсоткам одержувачам субсидії Турбівської селищної громади, в опалювальному періоді 2020-2021 років, зійснено перепризначення субсидії на наступний рік в автоматичному режимі (без звернення громадян).  

    

 На даний час Управлінням соціального захисту населення та охорони здоров’я Турбівської селищної ради спільно з Управлінням праці та  соціального захисту населення райдержадміністрації та уповноваженими у старостинських округах Турбівської селищної ради активізовано роботу щодо забезпечення дотримання вимог порядку призначення житлових субсидій на наступний період, яка сприятиме завершенню процедури перепризначення житлових субсидій на наступний період домогосподарствам, які мають на неї право, в автоматичному режимі, з метою надання належної соціальної підтримки вразливим верствам населення Турбівської селищної громади.

 

При цьому звертаємо увагу, що всі перепризначені субсидії будуть виплачені одержувачам починаючи з травня, незалежно від дати проведення перепризначення.

 

Чи можна зараз оформлювати субсидію вже на опалювальний період?

Наразі проводиться оформлення субсидії на неопалювальний період. Але субсидії призначаються з 1 травня й до кінця наступного опалювального періоду, тобто, до 30 квітня 2022 року. До поданих зараз документів інших у жовтні чи листопаді додавати нічого не потрібно. Як і раніше, інформацію про доходи громадян органи соцзахисту населення отримуватимуть самостійно. Відповідні запити будуть опрацьовуватися у режимі автоматичного обміну інформацією з Пенсійним фондом, фіскальною службою, фондами соціального страхування.

 

Як довго доведеться чекати призначення субсидії?

Вже скасовані комісії, які вирішували питання призначення субсидій в окремих випадках. Зараз призначення субсидії у всіх випадках призначатимуться безпосередньо органами соціального захисту населення на підставі поданих документів. І завдяки цьому термін призначення субсидії скорочується. У комісій це займало до 30 днів. Тепер процедура відбуватиметься у 10-денний термін.

 

За консультаціями чи роз’ясненнями з питань соціальної підтримки звертатися до Управління соціального захисту населення та охороно здоров’я Турбівської  селищної ради за адресою: вул. Миру 147, смт Турбів, тел. 0961805326 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь