Турбівська селищна громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Сергій Борзов: Вакцинація безкоштовна і центрів щеплення на Вінниччині достатньо

Дата: 04.08.2021 13:36
Кількість переглядів: 525

Сергій Борзов: Вакцинація безкоштовна і центрів щеплення на Вінниччині достатньо

Голова ОДА Сергій Борзов інспектує роботу Центрів вакцинації в області.  Всього їх 33.  Задіяно 1007 медиків.  У кожному такому Центрі для першої дози щеплення сьогодні є вибір із двох вакцин: CoronaVac/Sinovac Biotech та Moderna. AstraZeneca та Comirnaty/Pfizer-BioNTech – для другої дози.

«За останню добу в Україні кількість інфікованих коронавірусом зросла майже на тисячу - 984. На Вінниччині сьогодні 19 підтверджених випадків. Знову йде зростання. Вчора Вінницький обласний Центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України на Київ відправив 30 зразків. Результатів підтвердження штаму Дельта ще немає. На жаль, статистика підтверджує те, що світ знаходиться на початку третьої хвилі пандемії коронавірусу», – повідомив Голова ОДА Сергій Борзов.

Нагадаємо, у середині липня про це заявила Всесвітня організація охорони здоров'я. Штам Дельта, який вже зафіксували в 111 країнах і який, як очікується, незабаром стане домінуючим у світі. Є він і в Україні. Але варто згадати й іншу статистику: у країнах з високим рівнем вакцинації смертність вже не росте пропорційно до кількості хворих.

Варто зазначити, що під час клінічних випробувань більшість вакцин показують ефективність – понад 90%. Лише невелика кількість тих, хто заразився, повністю вакцинованих людей, стикається з важким перебігом захворювання.

Так, за даними Служби громадської охорони здоров'я Англії, вакцина BioNTech/Pfizer все ще показує ефективність 96% проти випадків, при яких необхідна госпіталізація. Для Oxford/AstraZeneca ефективність становить 92%.

«Тому звертаюсь до усіх: вакцинація безкоштовна і центрів щеплення на Вінниччині достатньо. Подумайте про себе і своїх рідних – вірус не вибирає.  Але вакцина допомагає уникнути ускладнень. Особливе прохання до педагогів. Будь ласка, вакцинуйтесь до початку навчального року. До 1 вересня уже менше місяця. Мова про здоров’я і людське життя.  Доречну аналогію наводить видання Financial times: дві третини смертей в ДТП на дорогах Великої Британії припадає на людей, які користуються ременями безпеки. Але це пов'язано з тим, що 99% водіїв і пасажирів пристібаються під час поїздки. Яким буде COVID-19 для вас - тепер залежить і від вас…», – наголосив Сергій Борзов.

Адреси і телефони пунктів вакцинації тут:

https://www.facebook.com/2460206984003628/posts/4495946317096341/?d=n

На фото – робота Центрів вакцинації в Літині, Хмільнику та Калинівці.

#Вакцинація_Вінниччина

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь