Турбівська селищна громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про теперішній стан та подальші перспективи Турбівської дитячо-юнацької спортивної школи

Дата: 28.07.2021 16:05
Кількість переглядів: 515

Фото без опису

Нині по всій Україні діє більше 1200 спортивних шкіл. Вони різні – за потенціалом, матеріальною базою, історією спортивних здобутків. Деяким закладам в непростих демографічних та економічних умовах вижити не вдається. А деякі – переживають друге народження – як   Турбівська дитячо-юнацька спортивна школа.

З утворенням Турбівської громади було дано нове життя й Комунальному закладу «Турбівська дитячо-юнацька спортивна школа Турбівської селищної ради Вінницького району Вінницької області».  Нещодавно  цей позашкільний навчальний заклад спортивного профілю очолив молодий та амбітний керівник – Максим Кричковський.

Максим – людина відкрита та націлена на результат, тому щиро розповів про власне бачення розвитку здібностей дітей у спорті, необхідні умови для гармонійного виховання, повноцінного оздоровлення, змістовного відпочинку і дозвілля дітей та молоді, підготовки спортсменів.

Сьогодні вже є помітні зміни, серед нововведень  у спортивній роботі в громаді стали тренування з футболу у селах, які щоразу залучають все більше дітей та молоді.

  Нині виїздні заходи відбуваються у селах Косаківка та Стара Прилука, тренери школи запрошують долучатися діток із навколишніх сіл. Кричковський переконаний - де є можливість організувати тренування, треба старатись залучити спеціалістів і проводити навчально-тренувальні заняття на базі шкіл, застосовуючи  принцип: тренер іде до дитини, а не дитина – до тренера. Такий підхід, дозволяє підвищити інтерес до спорту серед цільової аудиторії по всій громаді, забезпечити сільським дітям дозвілля, а також оцінити наявні спортивні ресурси, виявити тих, хто зможе присвятити спорту більше часу і займатись серйозніше. На майбутнє, в ідеалі, директор ДЮСШ сподівається налагодити систему підвозу маленьких і юних перспективних спортсменів до центру громади на заняття.

А займатись у ДЮСШ планують не лише футболом. Історично мають ресурс для розвитку секції боксу та важкої атлетики. Директор позитивно оцінює і перспективи створення секцій ігрових видів спорту – волейболу та баскетболу. Оскільки в громаді функціонує спортивний клуб «ОРІОН»,  доцільним є створення конкурентної секції з боротьби.

Максим Кричковський планує запровадити фаховий підхід - це створення груп початкової підготовки, в яких здійснюється відбір обдарованих вихованців для подальшої спеціалізації в обраному виді спорту, підвищення у них інтересу до регулярної рухової активності, розвиток здібностей, формування морально- етичної і вольової поведінки, опанування вихованцями основ техніки і тактики обраного виду спорту.  А далі - групи попередньої базової підготовки, в яких вихованці готуються до тренувальних та змагальних навантажень, необхідних для досягнення високих спортивних результатів.

 Звісно, чемпіонами стануть не всі, але неодмінно здобудуть досвід, як діяти у команді, досягати мети, бути більш впевненими та самореалізуватися в суспільстві. 

 Голова Турбівської громади Ігор Соць зазначає, що підтримка розвитку спорту серед молоді для громади є одним із пріоритетів. Соць для спорту - своя людина, що додає оптимізму в погляді на майбутнє Турбівської ДЮСШ.

Позитивно оцінює перспективи подальшого становлення ДЮСШ і начальник відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Анатолій Грищук. Керівник переконаний, що співпраця загальноосвітніх навчальних закладів та дитячо-юнацької спортивної школи з початком навчального року буде налагоджено на високому рівні. Це дасть синергетичний ефект для розвитку дитячого спорту в громаді.

Тож для успішного становлення Турбівської ДЮСШ є базові передумови – вмотивований амбітний керівник, підтримка з боку очільників громади, сотні зацікавлених у спортивних заняттях дітей. Щоб забезпечити цей успіх, тобто майбутнє спортивне виховання й фізичне здоров’я своїх дітей, зараз до справи мають долучитися батьки, небайдужі мешканці громади, соціально відповідальний бізнес.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь