Турбівська селищна громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПАМ’ЯТКА про заходи пожежної безпеки у весняно-літній пожежонебезпечний період

Дата: 22.07.2021 15:30
Кількість переглядів: 771

 Фото без опису

У зв’язку з настанням весняно-літнього періоду, підвищенням температури навколишнього середовища, щорічно відзначається збільшення кількості пожеж, загиблих та травмованих при пожежах людей. Як правило, в цей період, відбувається несанкціоноване спалювання сухої трави, сміття.

Турбівська селищна рада інформує, що на сьогоднішній день питання пожежної безпеки в населених пунктах та організація роботи щодо запобігання пожежам і загибелі людей у вогні є дуже актуальним, так як станом на 15 липня 2021 року в приватних домоволодіннях громади виникло 9 пожеж і одна людина загинула.

Тому, з метою недопущення нещасних випадків в подальшому, слід звернути особливу увагу на дотримання наступних вимог пожежної безпеки:

     е кидайте НЕ загашені недопалки та сірники в траву;

     е розводьте багаття поблизу будівель і споруд, а також в лісопаркових зонах;

   -не залишайте кинутими на вулиці пляшки, бите скло, які перетворюючись на сонці в лінзу, концентрує сонячні промені до спонтанного загоряння знаходиться під нею трави;

     е користуйтеся мангалами і іншими пристосуваннями для приготування їжі;

    -не залишайте промаслений або просочений бензином, гасом і іншими горючими речовинами обтиральний матеріал;

      - не користуйтеся піротехнічними виробами;

      - строго припиняйте пустощі дітей з вогнем.

           

Що робити, якщо ви опинилися в зоні пожежі:

       1. Відчувши запах диму або виявивши пожежу, з’ясуйте, що горить, на якій площі, яка небезпека поширення пожежі. Якщо чи в зоні руху вогню ви виявите постраждалих, то прийміть заходи по їх евакуації в безпечне місце. Про те, що трапилося, повідомте пожежну охорону за телефоном 101. Оцініть ситуацію, чи варто намагатися загасити вогонь самостійно або краще поспішити за допомогою. Це необхідно зробити навіть в тому випадку, якщо пожежу вдалося загасити, так як можливе відновлення горіння.

     2. Виходьте з небезпечної зони швидко, перпендикулярно до напрямку руху вогню, використовуючи відкриті простори. Вал низового вогню найкраще долати проти вітру, укривши голову і обличчя одягом: при цьому слід врахувати ширину поширення вогню і тверезо оцінити можливість подолання вами цієї смуги.

      3. Вийшовши на відкритий простір, дихайте повітрям біля землі- там він менш задимлений, рот і ніс прикрийте ватно-марлевою пов’язкою або ганчіркою.

     4. Найбільш прості способи гасіння: залити вогонь водою з найближчого водоймища, засипати піском або нанести різкі ковзаючі удари по кромці вогню зеленими гілками з відкиданням вугілля на вигорілу площу.

 

 

ПАМ’ЯТАЙТЕ, що невміле поводження з вогнем призводить до людських жертв і матеріальних збитків. Особи, винні в порушенні правил пожежної безпеки, в залежності від характеру порушень та їх наслідків, несуть адміністративну або кримінальну відповідальність.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь