В Турбівській ТГ спеціалісти Держпродспоживслужби провели семінар-навчання для керівників освітніх закладів, медичних сестер та кухарів
22 березня 2021 року, було проведено семінар - навчання за участі керівників, медичних сестер та працівників харчоблоків закладів освіти Турбівської ТГ про вимоги оновленого Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України від 25.09.2020 року №2205.
Слухачам були представлені презентаційні матеріали з основними вимогами нового Регламенту.
Спеціалістами Липовецького управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області надані детальні роз'яснення щодо змін, які відбулися в організації класного простору, в організації середовища для дітей, а також - навчальному навантаженні та медичному обслуговуванні дітей.
Окремо було наголошено на низці новацій, які відбулися в харчуванні школярів та переліку продуктів харчування і страв, які заборонені до продажу в шкільних буфетах.
Також, фахівцями відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини надано консультативну допомогу керівникам закладів освіти щодо розробки та впровадження системи НАССР на харчоблоках.
Після закінчення семінар - навчання на електронні адреси присутніх розіслано низку інформаційних документів: діючі накази стосовно харчування; нові Гігієнічні вимоги до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях, розташованих у закладах загальної середньої освіти; презентацію.