Турбівська селищна громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До відома батьків!

Дата: 02.03.2021 11:37
Кількість переглядів: 1215

Шановні батьки, сектор превенції відділу поліції N4 Вінницького РУП ГУНП у Вінницькій області інформує, що проблема груп смерті в інтернеті не втрачає своєї актуальності.

Кіберполіція вже ліквідувала понад 500 груп смерті та більше 200 аккаунтів кураторів цих спільнот. Але створюються нові аккаунти і полювання на дітей продовжується. 

"Сині кити" викинули на поверхню низку дитячих проблем, в тому числі пов'язаних з батьківською байдужістю та нехтуванням потреб дітей.

Велика кількість "груп смерті" створюються з метою вчинення шахрайських дій, під час квестів вивідують персональні дані батьків, номери їх банківських карт і ідентифікаційних кодів.

Називаються вони так само: «Сині кити», «Тихий дім», «f57» «f58» і т.д. Заманюють дітей у свої спільноти вони за схемою справжніх, вбивчих «Китів». Але серед завдань квесту – сфотографувати банківську карту чи паспорт батьків. А діти, не усвідомлюючи наслідків, слухняно виконують накази.

Ще одна проблема, яка виринула разом з "Китами" - батьки відмовляються, як законні представники дитини, представляти її інтереси під час досудового розслідування, адже їм важко визнати, що не приділяли дітям достатньої уваги і через це їхня дитина була залучена до небезпечної гри, а також, боячись за свою репутацію. 

Просимо звернути особливу увагу до загроз, які існують у мережі "Інтернет", а також наголошуємо на необхідності своєчасного повідомлення поліції про загрозу життю та здоров'ю дітей. Акцентуємо увагу щодо посилення батьківської уваги до дітей, необхідності проведення з ними більше часу та цікавитись їх справами, мотивуючи до позитивних вчинків і рішень.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь