Турбівська селищна громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

20 лютого - День Пам'яті Небесної Сотні..

Дата: 19.02.2021 23:01
Кількість переглядів: 711

ТУРБІВСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

 

 

А український дух – ординцям не убити,
Народ наш був і є – в нас європейська путь!..
Бринить життя струна;
весна, і зійде жито.
Й герої серед нас, бо в пам’яті живуть!

 

Я. Ткачівський

 

      20 лютого в Україні щорічно відзначають День Героїв Небесної Сотні згідно з Указом Президента від 11 лютого 2015 року “Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні”. Цього дня ми вшановуємо пам’ять про тих громадян, завдяки яким змінено перебіг історії нашої держави. Більшість із них віддали своє життя під час подій Революції Гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року), інші загинули пізніше – у березні та квітні 2014 року, захищаючи ідеали демократії, обстоюючи права та свободи людини, європейське майбутнє України.

 

    Революція Гідності засвідчила, що українці не просто обрали шлях до Європи, а й готові за нього боротися, відстоювати власні права та свободи. У світі Україну почали сприймати, як державу з власною історією та гідністю, самобутністю, і головне, державу, яка здатна захистити суверенітет.

 

    До Дня Героїв Небесної Сотні в навчальних закладах Турбівської громади відбувалися патріотичні читання,  уроки мужності і патріотизму, вчителі разом з учнями відновили хронологію подій, що відбувалися на Майдані Незалежності в Києві у 2013-2014 роках, згадали поіменно всіх Героїв Небесної Сотні, переглянули відео сюжети про трагічні події Майдану у бібліотеках відбувалися тематичні книжково-ілюстративні  виставки та інші заходи з ушанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції Гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини.

   

     Під час сесії селищної ради, яка відбулася 19 лютого, депутати, керівництво, запрошені та присутні виконали Державний Гімн України та хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих.

 

     Скільки б не пройшло часу, назавжди у наших серцях залишиться пам'ять і скорбота за покладені життя Героїв Небесної Сотні, героїв АТО, усіх, хто віддав життя, захищаючи рідну землю від агресора, Відтак вклоняємося низько до землі Героям сьогодення - Героям Небесної Сотні, які змінили хід історії України.

      Вічна слава Героям, що полягли за свободу рідного краю! Слава Україні! Героям Слава!

 

Горить свіча і пам’яті сльоза додолу з неї краплями стікає. Земля ридає, плачуть небеса Героїв Україна пам’ятає.

                                                                                      Богдан Пісний

 

 

Описати, а тим більше відчути глибину трагедії і болю, які впали невимовним тягарем на Україну, нині не під силу нікому. Гіркі події сьогодення не могли залишити нас байдужими. Українські Ангели загинули за правду, свободу, незалежність своєї держави, і ціною жертовності показали, що наш український дух є незламним, а народ – нескореним. Їх назвали Небесною Сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Вони гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності.

 

Нам завжди болітимуть їхні рани… Наші серця назавжди обпалені сльозами їхніх матерів і батьків, дружин і дітей, братів і сестер… Герої не вмирають!

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь