Турбівська селищна громада
Вінницька область, Вінницький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ВАЖЛИВІ ДЛЯ ТУРБІВСЬКОЇ ГРОМАДИ РІШЕННЯ

Дата: 16.02.2021 10:05
Кількість переглядів: 683

 12 лютого відбулась позачергова 6 сесія 8 скликання Турбівської селищної ради.

Депутати злагоджено прийняли ряд питань порядку денного, зокрема:

• внесли зміни до селищного бюджету на 2021 рік;

• затвердили програми інформатизації та електронного самоврядування селищної ради;

• внесли зміни до Статуту комунальної установи «Центр фінансово – господарського обслуговування закладів та установ соціально – культурної сфери Турбівської селищної ради»;

• змінили структуру та загальну чисельність працівників апарату Турбівської селищної ради та її виконавчого комітету, інших виконавчих органів ради;

• відкоригували проектно – кошторисну документацію капітального ремонту дорожнього покриття Турбова.

Рішенням ради було створено комунальне некомерційне підприємство «Турбівський селищний центр первинної медико – санітарної допомоги». Виконуючою обов’язків директора центру призначена Людмила Мороз.

Іншим рішенням утворено комунальне некомерційне підприємство Турбівська селищна лікарня, а виконуючим обов’язків його директора призначено Володимира Степаненка. Цими рішеннями влада зробила необхідні перші кроки для того, щоб зберегти медичну установу у вигляді автономної юридичної особи в підпорядкуванні Турбівської громади.

Знову не вдалося досягти згоди депутатському корпусу в питанні затвердження старост у Староприлуцькому, Новоприлуцькому, Приборівському старостинських округах. Відповідно до законодавства, староста затверджується селищною радою на строк її повноважень за пропозицією голови. Будь-яких інших умов для затвердження старост самоврядний закон не містить. Голова громади може сам обирати кандидатуру старости, який працюватиме в безпосередньому контакті з очільником громади та її мешканцями, представлятиме владу на селі. І відповідно, голова громади несе відповідальність за роботу старости. Однак пропозиції голови турбівської громади депутати відхиляють вже втретє.

 Крім того, голова Ігор Соць повідомив депутатам про звернення підприємств ПрАТ "Турбівський каоліновий завод", ТОВ «Він-Пелета», ТОВ "ТУРБІВСЬКИЙ ГРАНКАР'ЄР", ФГ «Україна» з проханням сприяти відновленню залізної колії сполученням «Турбів-Калинівка». Залізничний шлях вкрай необхідний для розвитку громади та потреб підприємств. Адже, якщо територіальна громада буде мати залізничну дорогу, вона автоматично стає більш інвестиційно привабливим регіоном.

Ці та інші важливі для громади питання можуть бути розглянуті, вже 19 лютого, коли очікується чергова сесія представницького органу турбівщини.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь